Biznis

Investitori dali rok Čeliku: Prijete da će otići, jer imaju ponude od još nekoliko klubova iz PLBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Investitori dali rok Čeliku: Prijete da će otići, jer imaju ponude od još nekoliko klubova iz PLBiH – Potencijalni investitor NK Čelik, Turčin Aydin Olgun, prisustvovao je, zajedno sa svojim najbližim saradnicima i advokatima utakmici Čelik-Željezničar, prenosi rtvze.ba.

Turski investitori dali su Čeliku rok da ove sedmice preciziraju sve detalje oko eventualnog preuzimanja Kluba. Sinoć je ponovo istaknuto da će, preuzimanjem Kluba, investitor preuzeti na sebe sve obaveze prema igračima, trenerima i radnoj zajednici, ali dugovi prema vanjskim dobavljačima i povjeriocima ga ne zanimaju.

Nije zainteresovan ni za poslovne prostore na stadionu Bilino polje, ali je neophodna garancija da će moći igrati na Bilinom polju.

Odmah bi doveo skoro kompletan novi tim, jer su razočarani onim što su vidjeli na utakmici protiv Želje. Cilj je ostati u ligi po svaku cijenu, dok za dvije sezone garantuju izlazak u EVropu.

Međutim, nisu zadovoljni dinamikom pregovora i prijete da će otići, jer imaju ponude od još nekoliko klubova iz Premijer lige BiH.

scsport.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno