Zenica

Investicija Vlade ZDK i Općine Žepče vrijedna 800.000 KM: OŠ Begov Han dobila novu sportsku dvoranu

zdk.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Osnovna škola “Begov Han” Žepče dobila je novu sportsku dvoranu. Izgradnju multifunkcionalnog objekta finansirali su Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Općina Žepče sredstvima u ukupnom iznosu od 800.000 KM.

Svečanu vrpcu presjekli su premijer ZDK Miralem Galijašević, kantonalni ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović, načelnik Općine Žepče Mato Zovko i bivši direktor škole Adil Gačić, u čijem je mandatu započeta izgradnja objekta.

“Posebno mi je drago što je dvorana izgrađena u Begovom Hanu, jer u ovoj školi imamo trend porasta broja učenika. Ulaganje u obrazovanje je najsigurnije ulaganje i Vlada ZDK je opredijeljena da svaka škola na području kantona ima dvoranu. U prethodne četiri godine u obrazovnu infrastrukturu uložili smo 22 miliona maraka, na što smo kao Vlada ponosni”, kazao je premijer Galijašević.

Načelnik Zovko izrazio je zadovoljstvo zbog završetka dvorane koja je bila dio programa kapitalnih investicija Općine Žepče za period 2015.-2019. godina. “Najradosniji sam kada otvaramo nove objekte, bez obzira da li se radi o privredi, infrastrukturi ili školstvu. Još mi je draže što je dvorana zajedno finansirana sa Vladom ZDK i što će služiti ne samo djeci, nego i za održavanje sportskih i kulturnih događaja”, kazao je Zovko.

Izgradnja sportske dvorane u OŠ “Begov Han” započeta je 2012. godine, a radovi su intenzivirani u protekle dvije godine kada je uloženo više od 200.000 KM. Ovo je osma sportska dvorana koja je izgrađena u mandatu aktuelne Vlade ZDK.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno