Ljudi

INTERVJU: Arnela Hodžić iz Kaćuna je učenica generacije u Tehničkoj školi Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

-Na početku čestitamo na ovom velikom i zasluženom uspjehu, draga Arnela. Nadam se da ćeš kroz sljedećih nekoliko pitanja pomoći i dati savjete učenicima koji žele da ostvare ovakav ili sličan uspjeh.

Binfo: Prije svega, zamoliti ćemo te da nam se ukratko predstaviš..?

Arnela Hodžić: Želim iskoristiti ovu priliku da Vam se zahvalim za ovaj intervju. Zovem se Arnela Hodžić, imam 19 godina i dolazim iz mjesta Silos, Kaćuni. Kao što vidite završavam srednju školu, tačnije Tehničku školu Zenica sa zvanjem elektrotehničar računarske tehnike i automatike, ali i sa titulom učenika generacije.

Binfo: Da li si kroz osnovnu školu, također, bila odlična učenica, da li si oduvijek maštala o Tehničkoj školi u Zenici i kako si se zapravo odlučila upisati je?

Arnela Hodžić: Kao i srednju, osnovnu školu sam također bila odlična učenica sa prosjekom 5,00 na kraju svake godine. Izbor srednje škole je bila jedna jako teška i dobro promišljena odluka, najviše zbog problema prevoza. Nisam se pronalazila ni u jednom zvanju koje je nudila moja okolina, znala sam da želim nešto drugačije. Elektrotehnika je nekako u mojoj krvi, jer mi je i otac završio istu školu dok se zvala Elektro škola „Nikola Tesla“ i znala sam da i mene nešto vuče tamo. Uz podršku roditelja sam pristala na ovaj izazov.

Binfo:  Možeš li dati neki savjet kako se istovremeno baviti mnogim vannastavnim aktivnostima, učestvovati na različitim takmičenjima i biti odličan učenik?

Arnela Hodžić:Bitno je raditi ono što volite i što vas interesuje, ne ono što vas neko tjera. Prva ja nisam bila klasičan takmičar, matematika i fizika, nego informatika i robotika jer je to nešto što ja volim i eto na kraju se isplatilo. Sve što radite, radite za sebe, ne radi tuđeg zadovoljstva i razvijajte naviku da radite stvari na vrijeme. Bitna je i podrška i povjerenje roditelja.

Binfo: Kakav je osjećaj biti “prva među jednakim” to jeste nositi titulu učenice generacije? I kakav je put do te titule?

Arnela Hodžić: Osjećam se sretno, zadovoljna i ponosna sam na samu sebe što srednju školu završavam sa ovom titulom. Put je bio pun uspona i padova, ali sve na svoje dođe, svaki trud se na kraju isplati.

Binfo:  Koji su tvoji planovi za dalje školovanje ?

Arnela Hodžić: Planiram nastaviti studij u svojoj struci, samo je preostalo izrabrati jedan smjer. Zvanje elektrotehničar računarske tehnike i automatike mi je pružilo bazno znaje za dva smjera, ali za dalje preostaje odabrati samo jedan.

Binfo: Da li ti je bilo teško kroz ove četiri godine srednjoškolskog obrazovanja?

Arnela Hodžić: Ni jedan početak nije lagan, tako ni moj početak srednjoškolskog obrazovanja. Prva godina je bila puna promjena za mene, od okoline, ljudi, do novog gradiva i kao šlag na tortu korona u drugom polugodištu. Korona je imala i svojih dobrih i loših strana, ali ja sam je maksimalno iskoristila da učim neke nove stvari, držim instrukcije iz matematike i stručnih predmeta, ali i da upoznam mnogo ljudi.  Zadnje dvije godine su prošle puno bolje i brže, razni projekti su ovo vrijeme učinili nezaboravnim. Sve u svemu, bilo je teških trenutaka, ali ako se pronađete u ovome dolaze bolji dani.

Binfo: Koji je bio tvoj moto kojim si se vodila ove četiri godine i da li će taj moto ostati isti u nastavku tvog školovanja?

Arnela Hodžić: Volim jednostavnost i realnu sliku stvari i s tim je moj moto: „Ako nikada ne probaš, nikada nećeš znati.“ i tako će ostati u nastavku.

Binfo: Da li imaš nešto poručiti ili zahvaliti se profesorima?

Arnela Hodžić: Želim se zahvaliti svojim profesorima Lihić Atiji i Heco Edinu što su bili , kako ja volim reći, moje riznice znanja, što su uložili svoje vrijeme i trud i pružili mi mnogo prilika da iskusim Tehničku školu u njenom pravom sjaju. Veliko hvala i mojoj razrednoj Juhić Lamiji koja je dala zeleno svjetlo svim mojim projektima.

Binfo: Zašto bi preporučila ovu školu budućim generacijama?

Arnela Hodžić: Svi znamo onu izjavu da je škola naš drugi dom, koliko god to suludo zvučalo ja sam to istinski osjetila u ovoj školi. Pored znanja koje sam stekla, ja iz ove škole izlazim sretna zbog svih ljudi koji su je učinili ovakvom kakva jeste, od drugara iz klupe do uprave škole, svi su zaslužni za ovo divno iskustvo. Želim svima jednu Tehničku <3

-Draga Arnela zahvaljujemo ti se na izdvojenom vremenu, još jednom čestitamo i želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku!

Autor: Binfo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno