Ostali sportovi

Intervju: Anto Palavra MMA Patriot

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenicablog je već objavljivao vijest o učešću člana kluba MMA Patriot Zenica Asmira Mehmedovića, na MMA turniru u Ljubuškom ( ARTI FC I), na kojem je i pobjedio. U martu se održava ARTI FC IV na kojem će učestvovati borci ovog kluba Anto Palavra, Asmir Mehmedović i Izet Orlić.

– Veoma talentovani mladi borac Anto Palavra (16) je imao neriješeni meč na ARTI FC III, koji je proglašen za meč večeri, te će Anto sa istim borcem imati revanš meč za koji vlada veliko interesovanje, kazao nam je vlasnik i trener kluba Edin Omić.

Prenosimo intervju koji je sa našim borcem Antom Palavrom objavio hrvatski specijalizovani portal Profightstore.

15. marta na eventu Arti FC 4 revanširaju Anto Palavra i Robert Olić Pulić, mladi borci koji su priredili meč večeri na trećem eventu u organizaciji Josipa Artukovića (VIDEO). Dok se u prvom okršaju radilo o polu-profesionalnim pravilima, u ovaj okršaj mladići ulaze kao profići, s dvije 5-minutne runde na raspolaganju. Dok je ta borba završila bez pobjednika, u revanšu Anto Palavra očekuje trijumf.

“Robi je dobar borac ali ja sam bolji. Fokusiran sam i motiviran da ostvarim velike rezultate u ovom sportu, a on je samo jedna stepenica koju ću preći do tog cilja koji sam sebi postavio,” rekao je 16-godišnji Anto za Profightstore. Predstavnik MMA kluba Patriot iz Zenice kaže da tada nije iskoristio ni 30% svog potencijala.

“Kad pogledam borbu iz drugog ugla vidim da sam pravio greške i nisam iskoristio prilike koje sam imao da ga završim. Smatram da imam bolje predispozicije u ovoj kategoriji i da ću biti taj kome će sudac podići ruku.”

Puno toga ovisi o taktici i strategiji koje su treneri zacrtali, kaže Anto.

“Mislim da će nas pokušati iznenaditi i da će borba teć u drugačijem smjeru od prošle ali spremit ćemo im adekvatan odgovor, a to ne znači da borba neće biti atraktivna.”

Trenira na istoj lokaciji.

“Spremat ću se u svom klubu MMA Patriot s trenerom Omić Edinom, borcem Asmirom Mehmedovićem koji je sudjelovao na Arti FC 1 na kojem je svladao Mislava Pejčinovića i koji će sudjelovati na Arti FC 4, i s ostalim članovima kluba s kojima imam bratski odnos i radimo vrlo jake treninge.”

Za kraj je poručio sljedeće:

“Prije svega zahvalio bih se Bogu što mi je dao zdravlje i snagu da radim to što radim. Zahvalio bih se treneru Omić Edinu koji mi daje maksimalnu podršku, zahvalio bih se Josipu Artukoviću organizatoru Arti FC-a koji je pokazao veliku profesionalnost i koji iz godine u godinu pravi bolji event, i na kraju se želim zahvaliti svima koji me podržavaju i navijaju za mene.”

Event se održava u Gradskoj sportskoj dvorani Ljubuški.

Ina Ferenčić/Profighstore



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno