Biznis

Interes izlagača za sajmove ZEPS i ZEPS Intermetal zadovoljavajući

Interes izlagača za sajmove ZEPS i ZEPS Intermetal zadovoljavajući – Dvadeset i šesti generalni BH sajam ZEPS i 16. specijalizirani sajam “ZEPS Intermetal“, bit će održani od 1. do 5. oktobra ove godine na sajmištu na Kamberovića polju u Zenici.

-S obzirom na prošlu, za nas neuspješnu godinu, interes izlagača ove godine je jako zadovoljavajući. Radimo na tome da uradimo velike promjene te da ono što obećamo izlagačima i ispunimo – kaže nova direktorica ZEPS-a Snežanka Jonjić.

Glavna promjena je, ističe, da se radi na partnerskim odnosima s izlagačima, “da tih dana budu u vezi s državnim institucijama, komorama, udruženjima”.

Jonjić dodaje kako je prijatno iznenađena prijavama novih firmi, koje su uglavnom iz inozemstva.

-Dolazak su nam, za sada, potvrdile firme iz Italije, Danske, Hrvatske i Švedske. U toku su pregovori s kompanijama iz Srbije, a očekuju da će biti i preduzeća iz Crne Gore te drugih zemalja. Dobar je i interes domaćih firmi. U svakom slučaju, nastojat ćemo da prateće manifestacije budu u istom rangu, kao i sama izložba. Planiramo da organiziramo i druženje s izlagačima, što je jako važno za donošenje poslovnih odluka – naglašava Jonjić.

Najavljuje da će pokrovitelj ovogodišnje konferencije o upravljanju otpadom u Bosni i Hercegovini biti Federalno ministarstvo okoliša i turizma. Bit će organizirana i panel diskusija o temi “Podrška razvoju domaće proizvodnje“, s fokusom na robe široke potrošnje, kroz jačanje lanca od primarne proizvodnje, preko prerade do trgovine.

-U toku su i pregovori s kompanijom ArcelorMittal Zenica o prezentaciji projekata koji će biti poslovna prilika za domaće kompanije iz metalskog i tehnološkog sektora – najavljuje Jonjić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem