Zenica

Intenzivni radovi na otklanjanju posljedica havarije na vodovodnoj liniji Kruščica-Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

JP “ViK” d.o.o. Zenica obavještava javnost da još uvijek traju radovi na otklanjanju posljedica havarije na glavnom magistralnom vodu, kojom se Grad Zenica snabdijeva vodom sa izvorišta Kruščica.

Do prekida vodovodne linije Kruščica- Zenica je došlo usljed klizišta koje je pokrenulo ogromne količine zemljanog materijala i potrgalo vodovodnu liniju. Radnici JP “ViK” d.o.o. Zenica već četvrti dan neprekidno ulažu enormne napore kako bi što prije osposobili vododovodnu liniju i omogućili dotok vode sa izvorišta Kruščica .

U opisanim okolnostima, već samo stvaranje uslova za otklanjanje kvara zahtijevalo je ogromne zemljane radove na umirivanju klizišta, kao i radove na odvodnji površinskih i podzemnih voda.

Imajući u vidu da već četiri dana nema dotoka s izvorišta Kruščica, raspoložive količine pitke vode su ograničene i nisu dovoljne za ukupne potrebe Grada. Zbog nastale situacije, do otklanjanja kvara će dolaziti do povremenih obustava u vodosnabdijevanju u višim dijelovima grada.

Mole se građani i privredni subjekti grada Zenice da što racionalnije troše vode, kako bi obustave u vodosnabdijevanju trajale što kraće.
JP “ViK” d.o.o. Zenica će bez prekida sa svim raspoloživim ljudskim i materijalnim kapacitetima nastaviti neprekidno da radi sve do otklanjanja kvara i normalizacije vodosnabdijevanja.

Molimo građane za razumijevanje, i da racionalnom potrošnjom daju svoj doprinos u savladavanju ove vanredne situacije.

Najteži kvar u historiji preduzeća, molimo građane da racionalno troše vodu

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno