Zenica

INPUT i STEM centar – “Sat kodiranja” učestvovalo preko 100 učesnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

INPUT i STEM centar – “Sat kodiranja” učestvovalo preko 100 učesnika – Centar za mlade INPUT i STEM centar za naprednu STEM edukaciju djece i mladih su organizovali “Hour Of Code” – Sat kodiranja. Preko 100 učenika je učestvovalo u “Satu kodiranja”.

Organizatori su se potrudili da djeci i mladima na jednostavan, zanimljiv i pristupačan način predstave i da ih uvedu u svijet kodiranja i STEM-a kroz razne robotiće, mikrokontrolere itd.

Sat kodiranja ili Hour Of Code je globalna edukativna akcija američke neprofitne organizacije code.org namijenjena sticanju prvih programerskih iskustava, pokrenuta sa ciljem demistifikacije informatike i programiranja i motivacije učenika da razmotre karijeru u programiranju i IT sektoru.

Centar za mlade INPUT već petu godinu za redom obilježava “Hour Of Code” u Gradu Zenici i time motivira veliki broj djece i mladih da se bave programiranjem i robotikom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno