Zenica

INPUT: “Hackathon” za djecu i mlade – prijavite se!

INPUT: “Hackathon” za djecu i mlade – prijavite se! – Centar za mlade INPUT u okviru obilježavanja Europske sedmice kodiranja i događaja “Meet and code”  organizuje “Hackathon” za djecu i mlade uzrasta od 14 do 24 godine.

Cilj je da djeca i mladi zakorače u svijet informacionih tehnologija i da pokažu dosadašnja znanja koja su stekli kroz neformalne edukacije i samostalno učenje html i css.

Hackathon će se održati 19.10.2019. subota od 12:00 do 17:30 sati, kada će biti proglašenje pobjednika. Četiri tim (u timu od 4 do 5 učesnika)  će imati priliku kreirati najkreativnije web rješenje, te pored dobre zabave i učenja kroz praktičan rad, osvojiti nagradu.

Tokom Hackathon-a takmičari će imati podršku mentora, koji će im pomagati u rješavanju problema, te će moći koristiti internet i literaturu koja će im omogućiti lakše rješavanje zadatka. Kako bi učesnici mogli raditi bez smetnji i prekida organizatori će obezbjediti  grickalice i osvježenje. Tehnička oprema će biti obezbjeđena, ali učesnici mogu ponjeti svoje laptope za rad.

Prijaviti se  možete putem online OBRASCA

Partneri i sponzori događaja: TechSoup Balkans, SAP, ProComp Zenica, Fantech, Telemach, STEM Centar

Sve dodatne informacije na [email protected] i putem vibera 061/441-279.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem