Politika

Inicijativa: Pojednostaviti i pojeftiniti konkursnu proceduru radnicima u obrazovanju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zastupnica u Skupštini Zeničko – dobojskog kantona Selvedina Sarajlić – Spahić (SDA) podnijela je Inicijativu za pojednostavljivanje prijave prosvjetnih radnika na konkurse za prijem u radni odnos.

– Na zahtjev naših prosvjetnih radnika, kao zastupnica u 9. sazivu Skupstine Zeničko-dobojskog kantona, pokrenula sam inicijativu prema Ministrastvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona za pojednostavljivanje prijave prosvjetnih radnika na konkurse za prijem u radni odnos, ističe Sarajlić – Spahić.
Suština i cilj ove incijative je olakšati prijave na konkurse za posao prosvjetnih radnika tako što bi se prilikom prijave na konkurs dostavljala kopirana, a ne ovjerena ili originalna dokumentacija.
– Na ovaj način bi se umanjili troškovi za prijavu na posao ali i smanjile gužve u općinama koje ovjeravaju dokumentaciju, ističe ona.
Samo osobe koje budu izabrane u konkursnoj proceduri bi bile obavezane da u propisanom roku poslodavcu dostave originalnu ili ovjerenu dokumentaciju, čime bi se višestruko pojednostavila procedura, a aplikantima značajno smanjili troškovi.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno