Info

Informacija KUZIP o izvršenoj kontroli u SRC Ajdinovići Olovo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Informacija KUZIP o izvršenoj kontroli u SRC Ajdinovići Olovo – Kantonalna uprava za inspekcijske poslove zaprimila je 22. avgusta u jutarnjim satima zahtjev PU V – PS Olovo za izlazak na lice mjesta, vezano za prijavu da su u J.U. “Dom zdravlja” Olovo dovezena djeca sa simptomima trovanja hranom, koja su boravila u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići.

U navedenom aktu PS Olovo, navodi se da je sa predmetnom prijavom upoznat dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je naložio da se lice mjesta osigura do dolaska uviđajne ekipe, te da se uviđaj izvrši u prisustvu inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Kantonalna sanitarna inspektorica je u petak, 23. avgusta izašla na lice mjesta i izvršila inspekcijski nadzor u navedenom objektu, u prisustvu policijskih službenika PS Olovo i predstavnika Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Tom prilikom su, po nalogu dežurnog tužitelja Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za potrebe vještačenja uzeti uzorci hrane i vode, kao i ostali potrebni uzorci. Prema našim saznanjima mikrobiološko ispitivanje uzoraka nije završeno.

Imajući u vidu da je inspekcijski nadzor izvršen na zahtjev PS Olovo, a po nalogu dežurnog tužitelja Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te da su uzorci za mikrobiološko ispitivanje uzeti po nalogu dežurnog tužitelja, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, nakon završenog mikrobiološkog ispitivanja uzoraka, neće biti u mogućnosti o rezultatima istog upoznati javnost i medije.

Istog dana, 23. avgusta, kantonalni veterinarski inspektor izvršio je inspekcijski nadzor u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići, općina Olovo, a po zaprimljenoj prijavi o sumnji na alimentarno trovanje. Inspekcijski nadzor proveden je u prisutnosti policijskog službenika PS Olovo.

Inspekcijskim nadzorom izvršene su provjere tehničkih uvjeta skladištenja i poštivanja hladnog lanca, provjere dokumentacije o sljedivosti zaprimljenih sirovina i hrane životinjskog porijekla kod subjekta nadzora, te su uzeti uzorci hrane životinjskog porijekla. Uzorci su uzeti, po nalogu dežurnog tužitelja Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno