Zločini

Incident koji je “preskočen” u biltenu MUP-a: četvorica povrijeđena u tuči u Vertigu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Incident koji je “preskočen” u biltenu MUP-a: četvorica povrijeđena u tuči u Vertigu – Pišem Vam povodom slučaja koji se dogodio, a nije zabilježen u biltenu MUP-a (objavljen na vašem portalu), iz kojeg razloga to ne piše, ne znam. Naime, u caffe baru Vertigo kod I gimnazije uvečer 25.02. je došlo do napada na osobe gdje je jedna osoba završila sa težim tjelesnim povredama, prijelom vilice i jagodične kosti, a tri osobe sa lakšim tjelesnim poveradama.
Osoba sa težim povredama je par puta padala u nesvijest. Riječ je o napadu koji su napravili honorarni izbacivači odlično poznati policiji, a imena su i meni takođe poznata. Napad se desio oko 22:30h, a nakon nešto kasnijeg dolaska patrole lokal je bio očiščen.
Momci koji su napadnuti uopšte nisu neki balavci i slično, već roditelji male djece koji su se došli opustiti nakon utakmice, a našli su se na putu osobama željnih takvih dešavanja, a zadnje dešavanje koje su te osobe napravile je tuča i pucnjava ispred cluba Ten.
Ono što je takođe u najmanju ruku bezobrazno jeste da niko iz lokala nije htio pozvati policiju, već je ista dobila dojavu od Hitne pomoći. Ja bih ovim putem (znam da iz MUPa prate Vaše novosti) pozvao MUP da u biltenima pišu sve događaje koji se dese. Jedan poziv od “poznatijih” u gradu opere ruke počinioca mnogo težih dijela.
P.S. U prilogu šaljem lice sa teškim povredama, piše između ostalog u emailu kojeg smo dobili od sugrađanina. Zatražili smo očitovanje iz MUP-a o ovom događaju, gdje nam je rečeno da slučaj nije zadokumentovan u Biltenu dostupnom javnosti, jer se “dio radnje odvijao tek naknadno”:
Poštovani, u vezi sa vašim dopisom dostavljamo sljedeće:

Dana 25.02.2017. godine, u 22,30 sati, u ulici Safvet-bega Bašagića u Zenici, u i ispred ugostiteljskog objekta „Vertigo“, od strane lica K.S. i T.A. izvršen je fizički napad na lica: I.H., K.N., O.H. i Š.N., sva lica iz Zenice. Tom prilikom, lice I.H. je zadobilo teške tjelesne povrede, dok su lica: K.N., O.H. i Š.N. zadobila lake tjelesne povrede. Službenici uniformisane policije su sačinili službenu zabilješku, a o događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Dana 26.02.2017. godine, u jutarnjim satima, lice K.S. je svojevoljno pristupilo u službene prostorije Policijske uprave I u Zenici gdje je isto ispitano u svojstvu osumnjičenog lica na okolnosti izvršenog krivičnog djela, dok je u 14,35 sati, u ulici Crkvice, od strane policijskih službenika slobode lišen T.A., te priveden u službene prostorije za zadržavanje lica gdje je isti takođe ispitan u svojstvu osumnjičenog lica na okolnosti navedenog događaja. Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I nastavili su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu ZDK biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv lica K.S. i T.A., zbog postojanja osnova sumnje da su ista počinili krivično djelo „Teška tjelesna ozljeda“ iz člana 172. Krivičnog zakona FBiH.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno