Ljudi

IN MEMORIAM: Zijad Mecan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

IN MEMORIAM: Zijad Mecan Zike- Svjedočimo odlasku još jednog Zeničanina, napustio nas je naš Mecan Zijad-Zike.

Rođen je u Zenici, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a Elektro-tehnički fakultet u Sarajevu. Radio je u Željezari Zenica na poslovima projektovanja a u OOUR Tehnoprojekt na  poslovima rukovodioca komercijalnih poslova u dijelu nabake rezervnih dijelova. Radilo se o poslovima nabavke standarnih rezervnih dijelova ali i specijalnih koji su se nabavljali po crtežu. Ovi poslovi su bili izuzetno važni pogotovu u vrijeme remonata pogona Željezare, u čemu je značajan doprinos dao  Mecan Zijad.

Krajem 80.-tih godina zajedno sa Čutura Ivanom formira firmu ZENEL d.o.o. Zenica koja se bavi projektovanjem i održavanjem elektro-instalacija.

U svom radu pokazao je visok nivo profesionalizma, stručnosti i posvećenosti poslu, ali i uvijek spreman da pomogne drugima. Često je poslove iz svoje djelatnosti, po zahtjevima i pozivima mjesnih zajednica i građana, obavljao besplatno. Pomagao je gradsku kuhinju redovnim mjesečnim ratama. Uvijek mu se moglo obratiti za pomoć i nikoga nije odbijao. Isticao se svojim djelovanjem za razvoj Grada Zenica i velikim drugarstvom i privrženosti ideji socijalne pravde, tržišne privrede, ljudskih prava i sloboda u BiH.

Naš Zika će zasigurno ostati u pamćenju kao čovjek koji je svojim djelima  i univerzalnim ljudskim vrijednostima volio Zenicu  i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Porodici Zijada Mecana iskazujemo naše iskreno saučešće.

Neka mu je laka zemlja Bosanska.

Forum građana Zenice



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno