Ljudi

In memoriam: Tomislav Perazić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

In memoriam: Tomislav Perazić- Prije dva dana, 20.3.2021.godine, navršilo se dvije godine od smrti Tomislava Perazića, legendarnog umjetnika, akademskog slikara iz Zenice.

Tim povodom zenički slikar Milenko Šečerović, posjetio je njegov grob, objavio nekoliko fotografija i sljedeći tekst, koji preuzimamo:

– In memoriam TOMISLAV PERAZIĆ 20.03.2021. – Danas se navršilo 2 godine od kako je umro legendarni umjetnik Zenice akademski slikar Tomislav Perazić.Bio je član ULUBiH od 1964 godine i učestvovao na preko 150 kolektivnih izložbi i oko 100 samostalnih izložbi. Njegov život bilo je sunce mediterana, mimoze,figure,more, ribe, ljudi i vatre u pogonima Željezare.Najviše vremena provodio je u ateljeu stvarajući velika djela.Bio je omiljen gost u mnogim zeničkim kultnim kafeima. Za doprinos u promovisanju Zenice kroz umjetnost dva puta mu je dodjeljeno najveće priznanje grada Nagrada Zenice, 1979 godine i 1999 godine. Mnogo nam nedostaje Tomislav Perazić, ali on je sa svojim djelima uvjek sa nama i mi ga nikada nećemo zaboraviti. Danas sam obišao njegov grob. Milenko Šećerović

I Zenicablog je objavio vijest o smrti ovog legendarnog zeničkog umjetnika, Tomislava Perazića, evo linka:

https://www.zenicablog.com/tomislav-perazic-otisao-je-posljednji-umjetnik-socrealizma/

E.Imamović

Foto Art Elmeco



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno