Ljudi

IN MEMORIAM: Taib Terović

Podijeli ovu vijest:

In memoriam: Taib Terović- Danas, 18. juna nas je zauvijek, napustio naš sugrađanin Taib Terović.

Rođen je prije 63. godine u Foči, a agresija na Bosnu i Hercegovinu i njegovu rodnu Foču je njegov životni put preusmjerila na srednju Bosnu.
Bio je na braniku domovine u jednoj od najčasnijih ratnih jedinica, viteškoj i slavnoj Sedmoj.

Iza njega će, uz ostala djela, ostati i istoimena knjiga “Sedma” koja je umjetnički i dokumentaristički Dnevnik te brigade.

Dio ratnog perioda provodi i u PRESS Centru Trećeg korpusa ARBiH.

– Ode još jedan saborac, ratni reporter Sedme muslimanske, kasnije Press centra 3. korpusa. Imao je sjajnu rečenicu, dirljive i duboke stihove, te originalne poteze slikarskim kistom na platnu. Sjajan i iskren prijatelj, nepokolebljiv patriota i pouzdan saborac, čovjek čije lice nije poznavalo srdžbu i mržnju. Rahmet ti tvojoj svilenoj duši! napisao je o Taibu njegov ratni pretpostavljeni, Spahija Kozlić.

Nakon rata Taib je radio u jednoj informatičkoj firmi, ali ga Zeničani više prepoznaju po stotinama izvanrednih slika, umjetničkih djela koje je predstavljao online, na više izložbi, ali i svake godine na sajmu ZEPS.

Osim slikarskih djela, književnosti, stiha i proze, bio je i jedan od najcjenjenih ratnih inostratnih novinarskih pera.

Iza Taiba su ostali supruga i dvoje djece. Dženaza je u nedjelju u džematu Drivuša.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010