Ljudi

In memoriam prof. Semir Polimac – Odlazi nam raja…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
In memoriam prof. Semir Polimac – Odlazi nam raja… – Upoznao sam tog čovjeka, gromadu od čovjeka što bi se reklo onako Zenički, ne tako davne 2006.g. Sudbina nas je dovela na isto mjesto u istu školu sa zadatkom da svoje znanje podijelimo sa svojim učenicima. Struke su nam se prelamale pa su nam se i diskusije vezane za struku prelamale nalazeći zajedničke tačke, a uz to dotičući se i drugih tema znanstvenosti, manje politike a više istorije i nauke.
Neprikosnoven u svojim argumentovanim tvrdnjama , ali sa ciljem da te tvrdnje dovede do savršenstva, do ubjeđenja , a sve u cilju da proširi vidike sugovornika. Njegovi zadaci postavljani svojim kolegama često su čekali samo njegov odgovor koji je bio kristalno jasan sa porukom da se samo jednim logičkim slijedom dolazi do rješenja mnogih nepoznanica. Koristio je rijetku literaturu, prepoznatljivu samo njemu sličnim ljudima pri tome dajući do znanja da je tu literaturu pomno izučio.
Volio je SRETNO, često je spominjao taj dio svoga angažovanja na Rudniku, uz veliko poštovanje prema komoratima, svojim bivšim kolegama. Kolege iz škole a i bivši učenici, svakako će se rado sjećati smirenog profesora koji ih je učio pravim i krivim linijama, kružnicama, zupčanicima i svega onoga što mašinska struka nosi…Neka ti je vječni rahmet poštovani Semire…

Ibrahim Emić za Zenicablog


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno