Ljudi

IN MEMORIAM – Javor Bogičević

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Preminuo je naš sugrađanin, veliki čovjek velikog srca Javor- Javorko Bogičević. Neka mu je vječni pokoj i smiraj duše njegove, a porodici snage da ovo primi kao jednu neumitnost našeg življenja i naše prolaznosti.

Odlaze nam dragi ljudi, ljudi sa kojim smo drugovali, dijelili i dobre i loše trenutke u našim životima, ispraćali ih na put da se sretnu sa svojim porodicama, ali su se vraćali u svoju rodnu Zenicu, vraćali i pričali nam kako je tamo u dalekom svijetu, pričali ali se i prisjećali trenutaka provedenih u svom rodnom Gradu Zenici.

Javor je takav bio, sa drugovima iz rane mladosti, sa kojima je zanat završio, sa komšijama iz Nove Zenice, rado je provodio trenutke u kojima su uživajući pričali o prošlim vremenima, sretnim i za jedne i za druge.

Mlad radnik RMR-a sticao je nova znanja o industrijskoj elektronici, a izgradnjom novog Pozorišta postaje pionir u održavanju tehnike. Ali velikog srca, želja za sticanjem znanja i pokazivanjem onog što može, odvela ga je u TV servis, Servis u kojemu je kao učenik otvarao radioaparate i televizore i zajedno sa majstorima im vraćao ,,dušu”.

Pri samom kraju rata, put ga odvede u daleku Holandiju put ka svojoj porodici koja se tamo već nalazila.

Javor je često bio na putu iz Holandije ka svojoj Zenici, ka Sarajevu gdje mu je majka živjela.

Nažalost, ovoga puta, Javor nam je otišao zauvijek, preminuo je u svojoj Zenici u sedamdesetoj godini života.

Javore, neka ti je vječna slava i hvala za sve one lijepe dane i godine koje smo zajedno provodili, a porodici iskreno saučešće u bolu i tuzi koja ih je zadesila…tvoji Radio i TV mehaničari!

Ibrahim Emić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno