Nogomet

Imovinsko-pravni odnosi usporavaju proširenje Trening centra u Zenici

trening centar zenica 2
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iako je Nogometni savez Bosne i Hercegovine već ranije osigurao sve što je potrebno za proširenje Trening centra u Zenici, taj projekt je na čekanju zbog usporenog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa vezanih za zemljište na kojem se trebaju graditi novi tereni i zgrada.

Informacija o proširenju Trening centra Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici objavljena je krajem 2019. godine, kada je Gradsko vijeće Zenice donijelo Odluku o utvrđivanju javnog interesa za proširenje kapaciteta, ali godinu i po poslije projekt je još uvijek samo na papiru.

Gradske vlasti, kako Klix.ba saznaje, užurbano rade na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa zemljišta na kojem se treba graditi trening centar, ali čitav proces traje dosta sporo zbog problema koji, kako su nam kazali, traži vrijeme i razgovore s vlasnicima parcela.

trening centar zenica 1

Iskorištenost Trening centra u stalnom je porastu zbog čega se stvorila potreba za njegovim proširenjem. Već ranije su osigurana finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta koji podrazumijeva izgradnju dva nova nogometna terena standardnih dimenzija 68,0×105,0 metara, oba s prirodnom travom te proširenje smještajnih kapaciteta s novom zgradom, koja bi se nalazila na mjestu trenutnog parking prostora.

Novi objekat bi trebao imati bazen, salu za fitnes, saunu, dijagnostički centar, restoran za stotinu sjedećih mjesta, dvokrevetne sobe na prvom i drugom spratu za sportiste sa zasebnim kupatilima u rangu s hotelima sa četiri zvjezdice, dok je na trećem spratu objekta planirana kongresna sala sa 150 mjesta.

S obzirom na sportske aktivnosti naših reprezentacija, ali i klubova u BiH koji koriste Trening centar, svi se nadaju da će imovinsko-pravni odnosi uskoro biti definisani i riješeni te da će projekt ugledati svjetlo dana.

Izvor: Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno