Zenica

Imenovan novi Upravni odbor KB Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko – dobojskog kantona jučer je potvrdila imena novih članova Upravnog odbora Kantonalne bolnice Zenica (KBZ). Novi UO KBZ ima privremeni karakter i u formi je v.d. (vršilaca dužnosti) do okončanja konkursne procedure za izbor novog UO.

Izbor je uslijedio nakon što su dva člana UO Bruno Bojić (HDZ) i Adnan Begović (SDP) prošle sedmice podnijeli ostavku u UO, koji više nije mogao funkcionirati u značajno okrnjenom sastavu.

Kako saznajemo, u ime zaposlenika KBZ imenovani su dr. Meliha Vučak i dr. Anel Okić, a “vanjski članovi UO su Žepčaci Edin Hrnjić i Ivica Ćurić, te Sabrija Kaknjo iz Zenice.

Kaknjo je prijedlog SDA, Ćurić je inače prvi čovjek HDZ-a u ZDK, dok se iako nije zvanično saopćeno, Hrnjić je prijedlog Demokratske fronte ZDK (DF), što se može reći i za dvoje predloženih iz redova zaposlenika, čime će ova stranka imati značajnu većinu u UO.

Nije poznato hoće li privremeni upravni odbor odmah krenuti sa imenovanjem novog vršioca dužnosti direktora, jer je aktuelnom v.d.-u Harunu Šestiću šestomjesečni mandat istekao početkom mjeseca.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno