Biznis

IKEA do 2025. planira imati 13 robnih kuća u regiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

IKEA do 2025. planira imati 13 robnih kuća u regiji – Švedska IKEA će prvu robnu kuću u Srbiji otvoriti 10. kolovoza u Beogradu i to će biti 400. prodajni objekat ovog lanca namještaja u svijetu, najavio je Stefan Vanoverbeke, generalni direktor kompanije IKEA Jugoistočna Europa za list Blic.

– Beograd je već dugo vremena na našoj mapi širenja poslovnih operacija. Ne znam da li znate, ali IKEA je daleke 1991. otvorila svoju prvu, malu prodavnicu u Beogradu, u blizini hotela Hajat. Nažalost, zbog nesretnih događanja u regiji i međunarodnih sankcija, morali smo da je zatvorimo nakon samo godinu dana, iako su rezultati u to vrijeme bili fantastični, kazao je Vanoverbeke.

Kada je riječ o regiji, IKEA ima dvije robne kuće, u Zagrebu i Bukureštu.

– Nakon Beograda, otvorit ćemo i drugu robnu kuću u Bukureštu i prvu u Ljubljani, a do 2025. godine planiramo da imamo ukupno 13 robnih kuća u ovoj regiji, istaknuo je Vanoverbeke.

Dodao je da investicija u robnu kuću u Beogradu iznosi oko 70 milijuna eura.
Planirano je da bude zaposleno 406 ljudi, a do sada je stiglo 25.000 prijava!

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno