Kultura

Igranje teatarskog performansa „Welcome“ za zeničku publiku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Teatarski performans „Welcome“, u produkciji Kontakt, a u organizaciji sa Olimpijskim bazenom Otoka, zbog velikog interesovanja publike ponovo će biti izveden 03. i 04. marta u 20 sati na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.

„Welcome“ je nastao istraživanjem grupe umjetnika na temu izbjeglištva. Kao društvo prošli smo iskustvo rata i izbjeglištva što nam daje jedinstven pogled i odgovornost prema temi koja, nažalost, ne prestaje biti aktuelna.

U performansu učestvuju: Maja Izetbegović, Ermin Bravo, Boris Ler, Amar Selimović i Sanin Milavić. Režiju potpisuje Nermin Hamzagić.

Kontakt u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem Zenica organizuje dolazak publike iz Zenice na izvedbu performansa 03. marta u 20 sati.

Svi koji ostvare kupovinu ulaznice na blagajni BNP-a imaju osiguran prevoz iz Zenice do Olipijskog bazenu u Sarajevu i povratak. Broj ulaznica je ograničen. Sve informacije su dostupne u BNP Zenica.

Realizacija teatarskog performansa „Welcome“ je podržana od strane Rockefeller Brothers Fund, Fonda Otvoreno Društvo, Ministarstva za kulturu i sport Kantona Sarajevo i Festivala MESS.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno