Ljudi

Igrači Čelika se oprostili od legendarnog Aldina Begagića koji odlazi u Njemačku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na posljednjem treningu rukometaša Čelika bilo je tužno i emotivno. Saigrači su se biranim riječima oprostili od dugogodišnjeg igrača, legendarnog i sjajnog 39-godišnjeg pivota Aldina Begagića, koji sa suprugom Elmom i dvije kćerke, krasne djevojčice putuje u Njemačku, gdje u Minhenu nastavlja da živi i radi.

– Sve se odigralo nevjerovatno brzo. Nisam vjerovao da će to tako biti. Supruga Elma, koja je doktor nauka i koja je doktorirala u Njemačkoj, dobila je posao rukovodioca u jednoj državnoj firmi u Njemačkoj. Nakon poziva iz Njemačke, u srijedu smo bili u njemačkoj ambasadi u Sarajevu radi vize, a već u petak smo brzom poštom dobili vize. U pozivu za suprugu iz Njemačke njeni poslodavci su izrazili spremnost i ponudu da i za mene riješe pitanje zaposlenja. Već sam dobio i radnu vizu. Još uvijek sam zbunjen i jako emotivan. Žao mi je što sam ušao u kolonu ljudi koji napuštaju ovu divnu zemlju. Kad je riječ o RK Čelik, Čelik je moja velika ljubav i želim svom voljenom klubu, saigračima i predsjedniku Škrbiću sve najbolje. Teško mi je što se rastajem od drugova i prijatelja. Istovremeno, ponosan sam što na poziciji pivota stasava odličan mladi 17-godišnji momak i rukometaš Mirsad Čelenka – kaže Aldin Begagić riječima punim emocije.

Aldinu Begagiću se u ime igrača na trenigu zahvalio Faris Mrako, koji je posljednjih godina bio kapiten RK Čelik.

– Ponosan sam što sam bio dugogodišnji saigrač i kapiten našem Begi. Dragi Bega, bila mi je čast i zadovoljstvo igrati sa takvom igračkom i ljudskom veličinom kakav si ti, a mi mlađi igrači uvijek smo imali mnogo toga od tebe naučiti, i o rukometu i o životu. Bega, Tebi i Tvojoj porodici želim sretno u Njemačkoj u moje ime i ime svih saigrača iz Tvog RK Čelik – rekao je Faris Mrako.

Predsjednik RK Čelik Pane Škrbić je u ime Uprave kluba priredio za Aldina Begagića poseban svečani oproštaj.

– Svaki oproštaj sa prijateljima je uvijek težak, a odlazak iz RK Čelik jednog od njegovih najboljih igrača svih vremena, Aldina Begagića, pogodio nas je posebno. Bega je dobitnik najvećeg priznanja našeg kluba, Zlatno srce Čelika. On je ”zeničko dijete”, onaj koji je počeo rukometnu karijeru u RK Čelik. Izvjesno vrijeme je bio ”u pečalbi” u klubovima širom BiH, a posljednjih 11 godina nezamjenljiv je u prvom sastavu svog Čelika. Dogovorili smo se, pošto je ovaj odlazak bio na brzinu, da Bega doputuje u Zenicu i da odigra oproštajnu utakmicu za Čelik. On to zaslužuje i to ćemo organizovati. Bega, hvala ti za sve! Ti si ugradio sebe u 11 godina od 71 godine postojanja ovog kluba. Svaka Ti čast! Povodom višedecenijskog postojanja Kluba upravo radimo na novom projektu ”Klub slavnih RK Čelik”, gdje će ime Aldina Begagića imati počasno mjesto! – rekao je Pane Škrbić, koji je Begagiću uručio i skromne poklone.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno