Ostali sportovi

Igor Laikert 46. u veleslalomu na SP

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Beaver Creeku (SAD), najbolji skijaši svijeta dijelili su sinoć komplet medalja u veleslalomu. Amerikanci slave prvo zlato: Ted Ligety treći put u nizu svjetski prvak u veleslalomu. Fenomenalni Ligety je do zlata doskijao u vremenu 2:34:16, što je za 0:45 sekundi bilo brže od njegovog najvećeg rivala Austrijanca, Marcela Hirschera. Ovo je za Teda Ligetya bila treća zlatna medalja u nizu u velelalomu kad su u pitanju Svjetska prvenstva, čime je dokazao da je apsolutni vladar ove discipline.
Bosna i Hercegovina je također dana imala svog predstavnika. Boje naše zemlje na stazi Bird of Pray branio je Igor Laikert, koji je utrku završio na 46.mjestu od 52 skijaša, koji su završili obje vožnje veleslaloma. Laikert je imao zaostatak za pobjednikom 14,47 sekundi. Trebamo napomenuti da je Laikert današnju utrku izborio kroz jučerašnje kvalifikacije, gdje su nastupla još tri naša skijaša Marko Rudić, Marko Šljivić i Emir Lokmić koji su ostali bez glavne utrke. Zadnji komplet medalja na 45. po redu Svjetskom prvenstvu najbolji skijaši svijeta će podijeliti u nedjeljnom slalomu.
Plasman i rezultati prve trojice i Igora Laikerta:
SP veleslalom (muškarci):
1. Ted Ligety (USA) 2:34.16
2. Marcel Hirscher (AUT) +0.45
3. Alexis Pinturault (FRA) +0.88
46.Igor Lajkert (BiH) +14,47

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno