Kultura

IFET donosi pozorišnu magiju na sceni i u online programu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosansko narodno pozorište Zenica u okviru VI internacionalnog festivala edukativnog teatra – IFET 2020. priređuje i ovaj vikend zanimljiv program za djecu i mlade na sceni, ali i na svom Youtube kanalu BNP Zenica.

U subotu, 19. decembra od 12 sati na Youtube kanalu BNP Zenica će biti dostupna predstava „Vanja“ Pozorišta za decu iz Kragujevca. Predstava je nastala po motivima teksta Kobija Jamade i u režiji Emilije Mrdaković. Predstava ,,Vanja“ govori o idejama, o tome kako se odrasli i deca osjećaju kada dobiju ideju, kako treba postupati, šta se s njom raditi i čemu ona služi. Sve oko nas jednom je bila nečija ideja. Ponekad se naizgled bezizlene misli mogu pretvoriti u nešto veliko, sjajno, hrabro i pametno, ma koliko se na početku to činilo nemogućim. U predstavi igraju: Nevena Brzaković i Miloš Milovanović.

U nedjelju, 20. decembra u 18 sati na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica gostuje predstava „Obična priča“ nastala u produkciji Kulturne scene „Male stvari“ iz Trebinja. Predstava „Obična priča“ rađena je po ideji Mitra Milićevića i Milice Salate, a govori o ljubavi dvoje mladih koja ne može biti ostvarena uslijed brojnih predrasuda, društvenih podjela te brojnim ”repovima” iz prošlosti… „Obična priča“ progovara o predrasudama, podjelama, mržnji i odrastanju na ovim našim prostorima ali i o ljubavi i pruženoj ruci onda kada je najteže. U predstavi igraju: Ana Miladinović, Anja Zirojević, Vojislav Elez, Tatjana Pikić, Boris Glušac, Marija Rosić, Ivana Ćeranić, Martina Kankaraš, Anđela Brnjoš, David Popadić, Milica Salata i Milana Ninković.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno