Nesreće

Identifikovana sva tri beživotna tijela u Zenici, treći samac sa Sejmena, u međuvremenu nađen i četvrti umrli Zeničanin

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Porodica je večeras identifikovala i preuzela tijelo Muhameda Šišića, potvrđeno je Zenicablogu.

Utvrđen je identitet i osobe čije beživotno tijelo je pronađeno u petak iza podneva u rijeci Bosni nasuprot Blatuše.

Radi se o Zeničaninu Medi R., koji je živio sam u Sejmenskoj ulici, a komšije su ga posljednji put vidjeli prije desetak dana.

Treća umrla osoba, Omer Travnjak je neformalno identifikovan, ali će obdukcija, pregled tijela i predaja porodici biti obavljena u nedjelju  zbog zahtjeva tužioca.

U policiji demantuju navode i paušalne ocjene poznanika umrlog, koji su zbog blizine M17 mjestu gdje pronađeno Travnjakovo tijelo, navodili da ga je udario automobil.

-M17 i vozila koja njim prometuju ne mogu biti nikako u vezi sa smrću osobe, jer svako ko zna mjesto gdje pronađeno tijelo zna da taj lokalitet nema veze sa saobraćajem, a još manje sa M17 osim što su blizu. Travnjak se vjerovatno skotrljao i upao u šaht, koji se nalazi metrima iznad M17 u gustom šiblju, kaže naš izvor.

Tri beživotna tijela u 24 sata su splet okolnosti, jer su sva trojica nestali u rasponu od desetak dana, ali su pronađeni u kratkom roku i to jedan od strane policije, drugi radnika, a treći prolaznika, u tri različita dijela grada. I smrti nemaju veze, jer umrli su sa tri područja grada i tri različite životne dobi, kažu.

Večeras, subota uvečer, u Crkvicama, stanari jedne zgrade su pronašli beživotno tijelo jedne osobe. Ubrzo je utvrđeno da se radi o prirodnoj smrti sugrađanina iz te zgrade, koji je ranije imao srčanih problema.

– Mladić koji je pronađen u kamenolomu preduzeća ŽGP identifikovan je kao 26-godišnji Zeničanin Muhamed Šišić, sin Islama, rođen 6. aprila 1993. godine. Pronađeni utopljenik u rijeci Bosni u naselju Blatuša je Zeničanin Medo Radović (47 godina), sin Dragoljuba, koji je živio u Sejmenskoj ulici – kazao je dežurni operativni MUP-a ZDK. Predsjednik Mjesne zajednice Trgovišće Almir Muco potvrdio je za Fenu kako će već sutra, u 14.20 sati, biti obavljena i dženaza mladiću Muhamedu Šišiću na mezarju Tetovo. Dežurni operativni MUP-a ZDK potvrdio je i da je pronađeni leš u slivniku pored magistralnog puta M-17 Omer Travnjak, sin Huse, koji je rođen 23. februara 1948. godine te koji je bio nastanjen u ulici Talića brdo broj 5a.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno