Info

Identičan broj hospitaliziranih u bolnicama u ZDK, prošle sedmice preminulo pet Covid-pacijenata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U dvije bolnice u Zeničko-dobojskom kantonu trenutno se od infekcije Covida-19 liječi ukupno 29 pacijenata, što je potpuno identično broju kao i prošlog ponedjeljka.

Međutim, Kantonalna bolnica u Zenici na liječenju ima 18, dok su prošlog ponedjeljka na liječenju imali 23 pacijenta.

– Niko od tih pacijenata nije smješten na Odjelu intenzivne njege, odnosno nemamo pacijenata na respiratoru. Tokom prošle sedmice, u kojoj je dnevni prosjek hospitaliziranih bio dvadesetak, imali smo i četiri pacijenta koji su preminuli a bili su pozitivni.

Naravno, to ne znači da su i preminuli od Covid-infekcije, jer su imali druge komorbiditete, ali su bili pozitivni – kazao je u izjavi za Fenu pomoćnik direktora za medicinske poslove KBZ-a Kasim Spahić.

Zenička bolnica unazad mjesec dana na liječenju ima otprilike isti broj pacijenata, ali je do povećanja hospitaliziranih došlo u Općoj bolnici Tešanj. Tešanjska je bolnica prošle sedmice imala šest pacijenata.

– Trenutno na liječenju imamo 11 pacijenata, a prošle smo sedmice, u četvrtak navečer, imali jednog pacijenta koji je preminuo – istakla je glavna sestra OBT Zejna Huremović.

Tešanjska bolnica nakon više od dva mjeseca prvi put ima dvoznamenkast broj hospitaliziranih, ali i preminulog pacijenta koji se liječio zbog infekcije Covidom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno