Info

IDDEEA uputila apel nadležnim organima: Građani bespotrebno u redu čekaju CIPS potvrdu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA BiH) je implementirala elektronske web servise i omogućila elektronsku razmjenu podataka kako bi se izbjegle dugotrajne čekanja i potreba za štampanjem CIPS potvrda.

Iz IDDEEA-e ističu da su uprkos tome primijetili da mnogi građani čekaju u redovima na šalterima MUP-ova širom BiH kako bi dobili štampanu CIPS potvrdu, i shvatili da je ovo neefikasan proces.

IDDEEA zbog toga poziva sve organe, općine, gradove, banke i druge institucije da podnesu zahtjev za pristup elektronskim web servisima.

“Naglašavamo da više nije neophodno da tražite od građana štampanu CIPS potvrdu. IDDEEA će vam pružiti besplatnu podršku i omogućiti elektronsku razmjenu informacija o prebivalištu građana putem sigurnih i efikasnih digitalnih kanala. Ovim putem, moći ćete elektronskim putem utvrditi mjesto prebivališta svakog građanina bez potrebe za fizičkom dostavom štampanih potvrda. Podsjećamo da je već veliki broj organa uspješno završio ovu proceduru i prešao na elektronski sistem, čime su značajno olakšali pristup uslugama svojim građanima”, kažu iz IDDEEA-e.

Međutim, još postoji veliki broj onih koji nisu podnijeli zahtjev za pristup web servisima IDDEEA-e i time još uvijek traže štampane potvrde od građana.

“Pozivamo vas da se pridružite ovom naporu kako bismo zajedno unaprijedili kvalitet usluga i efikasnost administrativnih procesa u korist naših građana. Molimo vas da promijenite interne procedure i pređete na elektronski način utvrđivanja informacija o prebivalištu. Za sve informacije i pomoć oko implementacije elektronskih web servisa, slobodno se obratite IDDEEA-i. Naš cilj je da zajedno olakšamo život građanima Bosne i Hercegovine”, poručuju u apelu nadležnim institucijama.

Autor: klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno