Info

IDDEEA potpisala saradnju sa firmom iz Malezije, radit će na razvoju digitalnog identiteta bh. građana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) ozvaničila je saradnju s malezijskom firmom MIMOS, čime se otvaraju vrata za zajednički razvoj digitalnog identiteta za bh. građane.

Na sastanku između direktora MIMOS-a Saat Shukri Embonga i direktora IDDEEA BiH Almira Badnjevića postignut je dogovor o zajedničkom radu na razvoju digitalnih identiteta te poboljšanju tehnoloških rješenja.

Badnjević je naglasio važnost te saradnje između Bosne i Hercegovine i Malezije, ističući da će inicirati bilateralni sporazum između vlada dviju zemalja u oblasti razmjene znanja, tehnologija i iskustava.

MIMOS, kao strateška agencija u okviru Ministarstva nauke, tehnologije i inovacija Malezije, ima impresivan portfolio istraživanja i razvoja u oblasti mikroelektronike i primijenjenog istraživanja u elektroinženjeringu. Njihova vizija Nacionalne informacione i komunikacione tehnologije doprinijela je transformaciji Malezije u zemlju visoke tehnologije.

IDDEEA planira direktnu kolaboraciju sa MIMOS-om i pomoć u cilju poboljšanja digitalnog identiteta građana Bosne i Hercegovine.

Ta saradnja predstavlja korak naprijed ka stvaranju modernog, efikasnog i sigurnog sistema digitalnih identiteta za građane Bosne i Hercegovine. Očekuje se da će bilateralni sporazum između vlada dodatno podržati razvoj ove tehnološke inicijative, stvarajući prostor za još šire partnerstvo i razmjenu tehnoloških inovacija između dvije zemlje, saopćeno je iz IDDEEA-e.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno