Zenica

ICITAP obuka policijskih službenika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAOPĆENJE Održana trodnevna radionica u Zenici – U Zenici, u organizaciji ICITAP-a, održana je trodnevna radionica na temu “Kontrola mase”, na kojoj su prezentirane vještine i tipovi reagovanja policijskih jedinica na uspostavljanju narušenog javnog reda i mira u većem obimu, te stavljanja pod kontrolu situacije, odnosno nasilničkih i izgredničkih grupa.

Trećeg dana radionice, u uvodnom dijelu, prisutnim se kraćim izlaganjem obratio policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Šut Semir, koji se, nakon pozdravljanja organizatora obuke i svih prisutnih, zahvalio na podršci koja je ovim projektom pružena od strane ICITAP-a i iskazao uvjerenje da će naznačene aktivnosti, kao i međusobna saradnja, zasigurno rezultirati dobrim i pozitivnim efektima prvenstveno u kontekstu efikasnijeg funkcionisanja policijskih struktura, što će u konačnici doprinjeti stvaranju sigurnijeg ambijenta za život i imovinu građana.

U svom obraćanju komesar Šut je posebno obrazložio načine funkcionisanja i organizacije Specijalne policijske jedinice i Jedinice za sprječavanje narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, te ukazao na veoma efikasan način angažiranja pripadnika navedenih jedinica, specijalističke obuke i vještina kojim raspolažu, kao i na modalitete brzog stavljanja u pripravnost i akciju pripadnika ovih jedinica, koje se angažuju u najsloženijim policijskim akcijama, istragama, kriznim situacijama, te prilikom hapšenja izvršilaca najtežih krivičnih djela.

Izražavajući zahvalnost predstavnicima ICITAP-a za njihov doprinos, kako u vidu raznih edukacija tako i pružanjem konkretne materijalne pomoći u opremanju policijskih službenika, komesar Šut je zaželio uspješan i konstruktivan nastavak radionice.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje

obuka II

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno