Politika

I zvanično pukla koalicija SBB-a i SDA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

I zvanično pukla koalicija SBB-a i SDA – Savez za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine izdao je saopćenje za javnost o koaliciji sa SDA. Kako je navedeno iz SBB-a, “koalicija sa Izetbegovićem je pukla zbog njegovog laganja naroda”.

“U svom ratu protiv svih, Bakir Izetbegović iznova dokazuje da mu sklonost ka istini apsolutno nije poznata. Nakon antologijske laži o 100.000 zaposlenih, te morbidnog laganja žrtvama genocida u Vijećnici, Izetbegović uporno plasira neistinu da su koalicioni odnosi sa SBB-om praktično prestali jer je SBB imao lošiji izborni rezultat, pa su shvatili da im je bolje da budu dalje od SDA”, navode iz SBB-a.

“Istina je potpuno suprotna: SDA i SBB su dobili 33 zajednička općinska načelnika, a broj SBB-ovih vijećnika su za nas vrlo zadovoljavajući. Problem u koaliciji je nastao kada je definitivno utvrđeno da je Bakir Izetbegović idejni tvorac montiranih optužnica protiv Radončića, gdje su Zvizdićevi bliski rođaci Čampare i procesuirani tužioci Mihajlović i Salihović bili puki operativni egzekutori”, stoji u saopćenju.

Kako su naveli, “problem sa Izetbegovićem je dodatno multipliciran i zbog nastavka njegovog višedecenijskog vlastodržačkog laganja naroda”.

“SBB, kao odgovorna stranka, nije htjela da koaliciono podržava politiku potcjenjivanja kolektivne pameti građana. To se odnosi i na uzurpaciju OSA-e, FTV-a, a da se ne govori o tome da SBB neće dozvoliti da BiH bude poligon Erduanove diktature u vidu uporne reprize antidržavne drskosti “malog sina velikog oca“. Na kraju, Izetbegović stalno lamentira da je SBB od SDA dobio ogroman broj pozicija. Ali, opet laže”, stoji u saopćenju.

SBB je, navode, pozicije dobio svojim izbornim rezultatom, a ne nečijom velikodušnošću.

“Uz to, svi premijeri od kantona, FBiH i Vijeća ministara su iz SDA! Direktori Telekoma, Elektroprivrede, OSA-e, FTV-a, brojnih agencija su iz SDA, a SBB nije dobio ni 10 posto mjesta koje su s punim pravom nekada dobijali SBiH ili SDP kada su bili u koaliciji sa SDA. Velikodušnost SBB-a da uopće svoj ulazak u vlast ne dovodi u vezu sa što većim brojem dobijenih funkcionerskih pozicija, nikada se ranije nije dogodila, niti će se u tom smislu SDA-u više dogoditi od bilo kojeg hipotetičkog koalicionog partnera. Ali, Izetbegoviću kojem se autoritet u samoj SDA već razbio na više frakcija, a jedino ga podržava pet familija, istina opet ništa ne znači. Ratom koji on mjesecima svakodnevno otvara svuda i svima, pa i unutar SDA i koalicije, odlazeći Izetbegović prvenstveno želi da sakrije unutarstranačku pobunu. SDA vrlo precizno zna da ih Bakir vodi u istorijski rikverc vlastitog apsolutističkog vladanja”, stoji, zimeđu ostalog, u saopćenju SBB-a.

“Ali, loša vijest za njega je da to on pokušava da realizira u vrijeme kada svijet i Evropa ne žele da ga personalno vide niti na jednoj diplomatskoj destinaciji. Zato je koalicija SBB-a sa Izetbegovićem pukla zbog njegovog laganja svima i upornih pokušaja da, udarcima na Radončića, uvede cenzuru “Avazu“! A, jedina “krivica” Avaza je da nije htio biti propagator rezultata kojih nema i zato što otvara nezgodne poratne teme i otvoreno piše šta narod misli o njegovoj direktorici Sebiji”, navodi se na kraju saopćenja SBB-a.

ba.n1info.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno