Zenica

I “Zenica trči” za one koji ne mogu – 6. maj u 13h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

I “Zenica trči” za one koji ne mogu – 6. maj u 13h Ove godine po prvi put i u Zenici se održava globalno poznata utrka „Wings for life World Run“, koja će se održati u nedjelju 06. maja na Kamberovića polju u 13,00 sati.

Sportska istorija još uvijek nije zabilježila sličan događaj, utrku u kojoj učestvuje cijeli svijet. Profesionalci, rekreativci, amateri, poznati i manje poznati, svi u istoj misiji – pomoći u pronalasku lijeka za povrede kičmene moždine. Zato, vjerovatno i ne postoji utrka koja više inspiriše.

Wings for Life World Run utrka nema ciljnu liniju na koju smo navikli niti precizno određenu distancu. Takmičari trče za one koji ne mogu, trče za ljude koji imaju povredu kičmene moždine i željno iščekuju da medicina pronađe lijek i omogući im da se dignu iz invalidskih kolica pa se sve startnine ulažu u istraživanje za pronalazak lijeka. Obzirom da je nama najbliža utrka u Zadru rasprodana, a iz nekog razloga ipak niste u mogućnosti putovati do Beča, u BiH također možete trčati ispred virtuelnog presretačkog vozila uz mobilni uređaj i Wings for Life World Run aplikaciju. Želite trčati sami ili u grupi, na vama je da odlučite.

Kotizacija za učešće u ovoj utrci na svjetskom nivou je 10€, a sva prikupljena sredstva biti će preusmjerena za istraživanja u pronalasku lijeka za povrede kičmene moždine.

***SVE DETALJNE INFORMACIJE MOŽETE NAĆI NA FB EVENTU I KOD KONTAKT OSOBA ZA WFL WORLD RUN – ZENICA***

Pokrenite se za one koji ne mogu!!!

**WINGS FOR LIFE WORLD RUN BOSNA I HERCEGOVINA***

Link fb event-a:

https://www.facebook.com/events/1520453861415455/

Trčimo za one koji to ne mogu
https://www.wingsforlifeworldrun.com/int/en/

Ove godine u Bosni i Hercegovini, WFL trčimo u četiri grada, pored Zenice to su Sarajevo, Mostar i Tuzla.

Da bi ste istrčali WFL u Zenici više informacija o samom učešću i prijavi možete pronaći na linku ispod i slobodno kontaktirati osobe koje su zadužene za organizaciju ove utrke u našem gradu.

Zenica
https://www.wingsforlifeworldrun.com/int/en/app-run-zenica/
Unija studenata Univerziteta u Zenici: Mia

Zenica trči – Vedro: Naila i Leontina

***UPUTSTVO ZA PREUZIMANJE I AKTIVACIJU APLIKACIJE WFL WORLD RUN – ZENICA***

Kako je ovo App Run, potrebno je na mobilne telefone preuzeti aplikaciju WFL World Run koja je dostupna za IOS i za Android sisteme.

Step-by-Step: Wings for Life World Run

1. Instalirajte aplikaciju “Wings for Life World Run” na svoj mobitel putem aplikacije Google Play (ili App Store).

2. Kada pokrenete aplikaciju, na pop-up prozoru pritisnite ‘Dozvoli’ kako biste dopustili aplikaciji pristup vašoj lokaciji.

3. Napravite korisnički račun putem e-mail adrese ili putem Facebook naloga (za učesnike prijašnjih utrka, moguće je koristiti postojeći račun). Također, za pristup aplikaciji potrebno je prihvatiti uslove korištenja.

4. Da biste prijavili učešće u utrci, potrebno je registrovati se putem opcije ‘Register now’.

5. Da biste kompletirali proces registracije, potrebno je platiti kotizaciju u vidu donacije putem aplikacije. Ta opcija (‘Pay the entry fee’) vam se automatski otvara te zahtijeva unos ličnih podataka.

KOTIZACIJA (DONACIJA) ZA UTRKU IZNOSI 10€ (cca. 20 KM).
Obzirom da je uplata online, trebat ćete unijeti i podatke o svom računu preko kojeg vršite uplatu (bankovna kartica).

GRUPNA PRIJAVA:
Ukoliko nemate žiro račun, ili ne želite plaćati preko svoje kartice, ili se kao grupa želite prijaviti i grupno donirati novac, potrebno je kontaktirati odgovorne osobe po gradovima da bi vam objasnili detalje i na koji način da uplatite donaciju te dobijete VAUČER/E koji trebate unijeti kao registracioni ključ i tako dobiti puni pristup aplikaciji i učestvovati u utrci.

6. Po završetku registracije, otvara vam se opcija treniranja putem aplikacije koja vam omogućava da napravite simulaciju utrke i prije samog događaja.

NA DAN UTRKE, NEOPHODNO JE IMATI INSTALIRANU APLIKACIJU NA TELEFONU, UKLJUČENE LOKACIJSKE INFORMACIJE i NAPUNJENU BATERIJU MOBILNOG TELEFONA.

Dodatne informacije:
Da bi ste aktivirali aplikaciju i finalizirali registraciju potrebno je donirati u fondaciju 10 eura (donacija unificirana za našu regiju i sav novac ide u fondaciju).
– Klikom na “REGISTER NOW” otvara vam se opcija da platite karticom ili vaučerom.
– Nakon što unesete potrebne podatke imate mogućnost da pored obavezne donacije (10 eura) za aktivaciju aplikacije donirate još 2, 5, 10 ili više ukoliko želite, pa kada odaberete jedan od tih ponuđenih iznosa, data donacija vam se sabira sa obaveznom.

Ukoliko želite da donirate tih 10 eura kliknete na “SKIP” na datom prozoru (BOOST YOUR ENTRY FEE) i nakon što potvrdite uplatu, završili ste registraciju.

Nakon toga odaberete organizovanu utrku u jednom od četiri ponuđena grada u Bosni i Hercegovini.

Ovo je utrka je koja nema ciljnu liniju pa je zato završi baš svako.

Ciljna linija je presretačko vozilo (Catcher Car) koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima.

U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke.

Trenutni rekord je postavio Aron Anderson koji je učestvovao u invalidskim kolicima, on je “uhvaćen” na nestvarnih 92,2 kilometra!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno