fbpx
Zenica

I pored nezapamćenog zamućenja: Voda u gradskom vodovodu zdravstveno ispravna i može se koristiti za piće

I pored nezapamćenog zamućenja: Voda u gradskom vodovodu zdravstveno ispravna i može se koristiti za piće – Uslijed obilne kiše protekle noći  je došlo do zamućenja na izvorištu Kruščica kakvo nije zabilježeno  u proteklih 15 godina, pa  čak  ni za vrijeme  poplava  u maju 2014. godine. Obilne  padavine su izazvale  znatno  zamućenje i na vodozahvatu Babina  rijeka. Nastojeći  održati stabilnost  u vodosnabdijevanju u ovako teškoj situaciji interventne ekipe JP „ViK“ d.o.o. Zenica  su tokom protekle  noći na  oba  izvorišta  angažmanom ljudstva i mehanizacije  preduzele sve raspoložive  mjere i radnje na  prevazilaženju posljedica zamućenja.

Uloženi napori  stručnih  službi JP „ViK“ d.o.o. Zenica su dali rezultate te možemo  izvijestiti  da je održana  stabilnost sistema  i uredno vodosnabdijevanje  za  sve  potrošače. Obavještavamo javnost da se u kontinuitetu provodi  kontrola kvaliteta vode te da je voda  u sistemu javnog vodosnabdijevanja u Zenici zdravstveno ispravna  i bez  bojazni se može  koristiti za  piće. JP „ViK“ d.o.o. Zenica očekuje da će snabdijevanje vodom  biti uredno i bez  redukcija,  odnosno da  korisnici  javnog vodosnabdijevanja u Zenici ni narednih dana neće  osjetiti posljedice aktuelnih vremenskih neprilika.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi