Nogomet

I Čelik među osumnjičenim klubovima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Evropska nogometna asocijacija (UEFA) dostavila je na adresu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine spisak klubova za koje se sumnja da su sudjelovali u namještanju utakmica, piše EuroBlic.  Većina klubova je iz najvišeg ranga bosanskohercegovačkog fudbala, dok ima osumnjičenih klubova i iz Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, te Prve lige Republike Srpske. Navodno, prema pisanju EuroBlica sumnjive su utakmice koje su igrali Željezničar, Travnik, Zrinjski, Široki Brijeg, Zvijezda Gradačac, Čelik, Borac, Slavija i Vitez. Pod prismotrom i pratnjom Interpola i UEFA su i prvaci Bosne i Hercegovine, te Prve lige Republike Srpske, Sarajevo i Rudar Prijedor, kao i Leotar, Mladost iz Velike Obareske, GOŠK i Kozara.

“Ovo što je započeto u Fudbalskom savezu Republike Srpske na kraju minule sezone je samo početak onoga što će se događati u narednom razdoblju, jer je kladioničarska mafija u BiH i na Balkanu prešla preko crvene linije. UEFA to ne može više tolerirati, niti hoće . Tek će svega biti kada se otvori Pandorina kutija, koja je stigla u FS BiH i koja treba biti proslijeđena Tužiteljstvu BiH “, istaknuo je neimenovani izvor” EuroBlica “, koji je dodao:

“Vrlo zanimljiva je činjenica da većina mečeva koji su bili pod prismotrom u stvari su bili javna tajna i za njih su znali čak i pojedini čelnici Saveza, ali nisu reagirali. Na popisu koji se prati nalazi desetak trenera 0,12 predstavnika klubova i više od 60 igrača koji su dobro uvezani i djeluju sinhonizovano. Ove brojke su zaprepašćujuće, ali istinite i jako loše po nogomet u BiH i regiji”.

Povodom natpisa objavljenim u pojedinim medijima u posljednja dva dana, o navodnom spisku klubova koji se, kako se navodi, dovode u vezu sa „sumnjama u regularnost utakmica u BiH“, želimo obavijestiti javnost da UEFA u NS/FS BiH nije dostavila bilo kakav spisak klubova u navedenom kontekstu.
Administracija Saveza je u konstantnom kontaktu sa nadležnim tijelima UEFA i sve aktivnosti obavlja u skladu sa propisima i smjernicama iz Nyona, što se odnosi i na pitanja integriteta takmičenja u nadležnosti NS/FS BiH.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno