Zenica

HVALA ZENICA: Puno pozorište za Sedinu Babanović, osiguran novac za operaciju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pred punom Plavom scenom Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sinoć je odigrana komična predstava „Žiranti“, čiji je cjelokupan prihod od prodaje ulaznica preusmjeren mladoj samohranoj majci Sedini Babanović, kojoj su hitno potrebna novčana sredstva za operaciju zamjene proteze desnog kuka u Sloveniji.

Izvođenjem ove predstave u vlastitoj produkciji, prema tekstu Marija Ćuluma i u režiji Muhameda Bahonjića, BNP Zenica pridružilo se ranije pokrenutom apelu poznatih zeničkih ugostitelja i humanitarica, braće Ivana i Andrije Petrović za pomoć našoj sugrađanki Sedini, kojoj ozbiljno prijeti opasnost nastavka života u invalidskim kolicima, ukoliko ovu svoju, 29-u po redu operaciju ne obavi što hitnije.

Karte za predstavu po cijeni od 7 KM mogle su se kupiti u pozorištu i u ugostiteljskom objektu braće Petrović „Krčma BP“. Kako saznajemo od direktora BNP-a Zenica Miroljuba Mijatovića prodato je ukupno 428 karata, čime je ostvaren prihod od 2996 KM, a na koji su način Zeničanke i Zeničani udruženim snagama rastjerali svu maglu sa Sedininog puta prema klinici u Sloveniji, učiniviši ga već sada sasvim vidljivim u danima koji slijede.

Izvrsnom izvedbom uloga perspektivnih mladih glumaca Tamare Miličević-Stilić, Zlatana Školjića, Adne Hasanić i Adema Smailhodžića, uz potporu iskusne Ermine Nišić i doajena bh glumišta Muhameda Bahonjića, atmosfera među publikom tokom odigravanja predstave odzvanjala je smijehom i dobrim raspoloženjem. Tako su svojim pozitivnim vibracijama naši sugrađani vinuli ka nebu Sedinina krila optimizma, koja se svjedočeći armiji dobrih ljudi u punoj Plavoj sceni BNP-a sinoć ipak najradosnije smijala.

„U ime naše kuće i cijelog kolektiva, kao i u svoje lično ime, od srca se zahvaljujem svim divnim ljudima našeg grada, koji su kupovinom karata u doista impozantnom broju podržali našu humanu namjeru da pomognemo skoriji odlazak na operaciju mlade žene i majke, Sedine Babanović i priredili nam zadovoljstvo ispunjene Plave scene ispred naših glumaca, koji su ovo izvođenje predstave iznijeli s onim posebnim žarom, svojstvenim samo umjetnicima kada svoje talente koriste kako bi doprinijeli učinjenju jednog ovakvog dobrog djela“, kazao nam je direktor Miroljub Mijatović.

Vjerujemo da će se ovo humanitarno odigravanje komedije „Žiranti“ pamtiti i po, rekli bismo, najskuplje ikad „prodatoj“ karti za predstavu BNP-a, za koju je jedna osoba sa željom da ostane anonimna kupivši istu donirala na ruke Ivana i Andrije 500 EUR-a za Sedinu.

Organizatori apela za Sedinu Babanović, nazvanog „ŽENI-MAJKI ZA KORAK LAKI“, braća Petrović zahvaljuju se BNP-u Zenica na nesebičnoj prijateljskoj i partnerskoj suradnji od samog početka, kao i nebrojeno mnogim dobrim ljudima zbog kojih će nam, kako su nam najavili, vrlo brzo obznaniti jednu veoma lijepu vijest na ponos Zenice i svih onih koji je srcem vole.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno