Info

Huskić: Naredna sjednica Skupštine ZDK bit će 27. avgusta

Naredna sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, kako je u izjavi za Fenu najavio predsjedavajući Ćazim Huskić, održat će se 27. avgusta (utorak). Skupština ZDK zadnji je put zasjedala 9. jula, kada je i usvojen Program obilježavanja Dana Zeničko-dobojskog kantona za 2019. godinu, koji se obilježava 29. avgusta.

-Na dnevnom će redu naredne sjednice, između ostalog, naći će se i odluka Ocjenjivačkog suda o dodjeli javnih priznanja za Dan Kantona, koju treba potvrditi Skupština.

Nakon provedenog javnog poziva, već je izvršen i odabir nagrađenih, a ta će odluka u ponedjeljak, 19. augusta, biti prezentirana Kolegiju Skupštine ZDK. Kolegij će i odrediti tačan termin naredne sjednice- najavljuje predsjedavajući Huskić, koji dodaje kako od ranije postoji dogovor da august mjesec bude slobodan, ali da će zajedati 27. augusta.

On dodaje da će, osim potvrđivanja odluke o javnim priznanjima ZDK, na narednoj sjednici pred zastupnicima ponovo biti i novi Prostorni plan Grada Zenice, koji je usvojilo Gradsko vijeće Zenice, ali u septembru prošle godine nije dobio i podršku Skupštine ZDK.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem