Nogomet

Huskić: Čelik podržava Sarajevo, drago nam je što ćemo ugostiti evropski meč u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Huskić: Čelik podržava Sarajevo, drago nam je što ćemo ugostiti evropski meč u Zenici – Fudbalski klub Sarajevo otklonio je danas dilemu na kojem će stadionu biti domaćin susreta trećeg pretkola Evropske lige protiv BATE Borisova ili Rosenborga. Utakmica će biti odigrana 8. avgusta na stadionu Bilino polje, koji koristi NK Čelik. Iz zeničkog kluba poručuju kako će učiniti sve kako bi se igrači i navijači bordo tima osjećali sigurno i ugodno.

“Koliko god smo u mogućnosti, izaći ćemo ususret Sarajevu. Kao klub apsolutno podržavamo sve naše ekipe koje nastupaju u Evropi, zadovoljstvo nam je biti od pomoći i bordo timu u njihovoj misiji. Već od danas krećemo s pripremama za utakmicu, moramo riješiti mnogo tehničkih detalja do samog susreta, ali svakako nam je drago što možemo ugostiti jednu evropsku utakmicu”, ističe u izjavi za SCsport generalni sekretar Čelika Ismar Huskić.

Što se tiče prostora za popularne Horde zla, poznato je gdje će najvatreniji bordo fanovi biti smješteni.

“Za organizovanu grupu navijača Sarajeva bit će osiguran prostor na tribini Sjever, gdje oni i žele biti. Dio na Jugu bit će ostavljen gostujućim fanovima, dakle navijačima BATE Borisova ili Rosenborga, kojima je predviđen prostor od pet posto kapaciteta stadiona Bilino polje. Što se tiče navijača Čelika, naravno da su i oni dobrodošli, kao i svi ostali ljubitelji bh. fudbala koji žele pogledati jednu evropsku utakmicu. Ipak, ne može garantovati za svakog pojedinca i govoriti ko će za koga navijati, jer to je individualna stvar, ali mogu reći da mi kao Čelik apsolutno podržavamo ekipu Sarajeva, kao i sve ostale bh. klubove u evropskim susretima”, zaključuje Huskić.

ScSport



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno