Posuđeno

HUMANOST Na aukciji i dresovi fudbalera Zlatana Ibrahimovića i dječaka Hajrudina Kamenjaša

Dresovi Hajrudina Kamenjaša i Zlatana Ibrahimovića
Dresovi Hajrudina Kamenjaša i Zlatana Ibrahimovića
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

HUMANOST Na aukciji i dresovi fudbalera Zlatana Ibrahimovića i dječaka Hajrudina Kamenjaša- Troje Zeničana, Aldin Kajmaković, Merima Zilić i Semir Spahić pokrenulo je kampanju “Sve za 5”, kojom su animirali stotine sugrađana da osiguraju fond iz kojeg su već pomogli nekoliko oboljelih sugrađana. Nisu se tu zaustavili, nego su pokrenuli humanitarni projekt – aukciju koja će trajati od 1. aprila do 1. maja ove godine, u kojoj će ponuditi sportsku opremu, dresove nekih od najpoznatijih svjetskih sportista, lično potpisane od tih zvijezda.

Veliki humanisti

 – Tek što smo krenuli s osiguranjem dresova, dogodio nam se “emotivni šok”. Upravo su se navršile dvije godine od smrti malenog heroja Hajrudina Kamenjaša, koji je izgubio bitku s leukemijom. Neposredno pred smrt dječak je dobio, uz videoporuku, dres jednog od najboljih svjetskih fudbalera Zlatana Ibrahimovića. Hajrudinovi roditelji, majka Amela i otac Mustafa, veliki humanisti, odlučili su da prilože Zlatanov, ali i Hajrudinov dres na aukciju, te da tako probaju pomoći nekom djetetu, kako su drugi ljudi pokušali pomoći njihovom Hajrudinu – kaže nam Aldin i dodaje da je Zlatan, uz videoporuku Hajrudinu, poslao i potpisao dres skinut nakon utakmice u kojoj je dao dva gola.

aldin-kajmakovic

Kajmaković: Aukcija u aprilu

Organizatori su odlučili da se ta dva dresa “ne razdvajaju” ni na aukciji, odnosno da kupac jednog dresa dobije na poklon drugi. Na aukciji koja će biti vođena putem interneta zainteresirani će uplatom novca za humanitarni fond moći dobiti potpisanu duksericu UFC borca Nika Diaza (Nick), dvostrukog svjetskog prvaka, zatim jednog od najboljih na svijetu u teškoj kategoriji Alistera Overema, dres višestrukog holandskog prvaka Fejnorda (Feyenoord) s potpisima igrača, dres košarkaša Kenana Bajramovića koji je nosio dok je igrao za Bešiktaš (Turska), dresove rukometnih i nogometnih reprezentativaca BiH…

fejnord-akcija

Dres s potpisima igrača Fejnorda

– Ova ekipa je lani prikupila i podijelila više od 100 hiljada KM u materijalu, hrani, opremi i drugim potrepštinama za povratnike, socijalno ugrožene, bolesne u cijeloj državi. To su mnogi prepoznali, pa zato imamo sve više poziva, ali i ponuda pomoći. Želimo zahvaliti poznatim K1 i MMA borcima Adisu i Amiru Dadoviću, bivšem rukometnom reprezentativcu Emiru Šahinoviću, košarkaškim veličinama Ivanu Opačku i Marku Trbiću, zamjeniku selektora „Zmajeva” u rukometu Zuhdiji Korkariću, koji su nam pomogli i pomažu u nabavci dresova – ističe Kajmaković.

Društvene mreže

Organizatori aukcije napominju da će putem društvenih mreža pravovremeno obavještavati o pristiglim dresovima te aukciji, ali i da će prikupljena sredstva biti upotrijebljena. Za internet su se odlučili radi popularizacije ideje, ali i mogućnosti da kupac bude van BiH. Uplaćeni novac će biti deponiran na namjenski račun humanitarnog udruženja AHI te upotrebljavan za hitna liječenja mališana.

Svi za život

– Izradit ćemo i prodavati majice sa sloganom “Svi za život”. Namjeravamo angažirati popularne i poznate osobe koje bi se fotografirale s tim majicama te pozvale na njihovu kupovinu – navodi Kajmaković.

AVAZ 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno