Posuđeno

Humanost: Doglodi dobili šporet, pelene, drva….

Humanost Doglodi dobili šporet, pelene, drva
Humanost: Doglodi dobili šporet, pelene, drva
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Humanost: Doglodi dobili šporet, pelene, drva…. Prije nekoliko dana “Dnevni avaz” je objavio potresnu priču o porodici Fatime Doglod, koja u trošnoj kući bez struje živi sa sinovima Almirom (4) i Admirom (2). Muž i otac Rašid (24) završio je proljetos u zatvoru zbog sječe šume, a niz prekršaja i prijava sud je objedinio u drakonsku kaznu od četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Bez hranitelja porodice, u kući koja nema struju, a ni ispravna šporeta, Doglodi su sa zebnjom dočekivali svaki hladniji dan. Ipak, nakon našeg teksta, javili su se zaposlenici “Mrkulić company” i hotela “Hollywood” u Srajevu, koji su organizovali i pripremili pomoć za Doglode. Proteklog vikenda posredovali smo između donatora i porodice, te se hrabri i pošteni rudar Mehmed Dizdarević, koji nas je i upoznao o ovom slučaju, angažovao da Doglodi što prije dobiju prijeko potrebni šporet, novac za rva, ali i niz kućnih i higijanskih potrepština, pelena za dječake, hrane…..

U kućerku na kraj Vrselja, do kojeg vodi samo bltnjavi pješaki put, nije bilo kraja veselju. Fatima je, kao i prošli put plakala, ali ovaj put su, kako kaže, suze zbog nevolje zamijenile suze radosnice, jer je “mislila da su od svih zaboravljeni”.

– Hvala dobrim ljudima iz Sarajeva, hvala mom komšiji Mehmedu koji je vas pozvao da obavjestite javnost. Nadam se da će nam ovo pomoći da prebrodimo zimu, za dalje ćemo vijeti, govori Fatima dok briše suze.

Svi oni koji mogu i žele pomoći da porodica Fatime Doglod dostojno ljudima preživi zimu informacije o njima, jer nemaju telefon, mogu potražiti u samom selu Vrselje kod Stranjana (Zenica), ili posredstvom redakcije ili dopisništva “Avaza” u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno