Najava dešavanja

Humanitarni iftar AHI 04.07. u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Porodica Katanić iz Konjuhovaca kod Prnjavora, broji pet članova od kojih niko nije zaposlen. Otac je invalid koji nije sposoban da privređuje, majka, teški bolesnik, čiji su bolovi iz dana u dan sve teži za podnositi. S njima živi i kćerka koja je nedavno završila srednju školu, i dvoje unučadi koje su usvojili, jer majke nemaju, a otac ih ne želi jer su ženska djeca. Jedna od djevojčica stara je 17 mjeseci, druga 8 godina i pitaju se da li će moći da je školuju kada nastupi nova školska godina. Žive od socijalne pomoći, od koje jedva da plate režijske troškove. Kuća u kojoj žive veoma je neuslovna, podovi su truhli, puno je vlage, krov dotrajao, te je boravak u istoj veoma otežan, posebno kada dođu zimski mjeseci. Preživljavaju zahvaljujući dobrim ljudima.

Da bismo pomogli ovoj porodici, i ovoj djeci vratili osmjeh na lice, Udruženje građana za afirmaciju humanih ideja (AHI) Zenica, po peti put organizira akciju „Humanitarni iftar“, s ciljem da skupimo sredstva i pomognemo ovoj porodici, da žive dostojanstveno, da žive bolje i ljepše.

Humanitarni iftar realizovat će se dana 04.07.2014. godine (subota), u bašti ispred BZK „Preporod“ Zenica, a kao i prethodnih godina uz iftar će se upriličiti prigodan i zanimljiv programski sadržaj. Stoga, ovim putem, želimo pozvati sve ljude dobre volje da uzmu učešće u ovoj zajedničkoj nam akciji, a uz to i da budu dio jednog lijepog i ugodnog druženja s plemenitim ciljem.

Ukoliko želite dati doprinos ovoj humanitarnoj akciji i pomoći porodicu Katanić, možete to učiniti na neki od sljedećih načina:
– Ukoliko ste privrednik – doniranjem određene količine Vaših proizvoda koje bi uvrstili u naš iftarski meni (ramazanije, voće, sokovi, kolači, …);
– Ukoliko želite prisustvovati iftaru – kupovinom ulaznice/a čija je simbolična cijena 20 KM;
– Ukoliko želite pripremiti neko jelo koje bi se našlo na našem iftarskom meniju – kontaktirajte nas;
– ili… ukoliko želite i u mogućnosti ste pomoći u organizaciji i pripremi iftara – možete obratiti na dolje navedene kontakte.

Napominjemo da po okončanju akcije svi donatori i učesnici moći će da se informišu o ishodu akcije i načinu na koji smo pomogli porodicu Katanić, na Facebook i web stranici Udruženja www.ngoahi.org.
Također, kao znak zahvalnosti u svim obavještenjima za javnost o akciji, naglasit ćemo da se iftar organizira uz Vašu pomoć, što ćemo također objaviti i na stranicama Udruženja.
U nadi da ćete se odazvati našem pozivu, te biti naš saradnik i podržati ovu plemenitu akciju, unaprijed se zahvaljujemo!

Za više informacija možete se obratiti na kontakt telefone:
+38761 40 37 44 (Aida Jašarević)
+38761 36 24 08 (Emina Hrustić – Islamović)

Srdačno, Predsjednica Udruženja Emina Hrustić-Islamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno