Posuđeno

Humanitarna predstava “Lude sedamdesete” u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Humanitarna predstava “Lude sedamdesete” u Zenici – Humanitarna predstava “Lude sedamdesete” u izvedbi Gradskog Kazališta Mladih Vitez održat će se 30.5. srijeda u 19h u KŠC „Sv. Pavao“ Zenica, a koja se realizira u okviru kampanje “65+ razloga za život” kojoj je cilj poboljšanje uvjeta života starih osoba u 10 župa/općina u BiH.

Kampanju su osmislili volonteri/ke HKO “Kruh sv. Ante” kako bi pokazali javnosti da stare osobe nisu zaboravljene i da mladi i bh društvo mogu učiniti puno kako bi njima omogućili dostojanstvenu starost.

Prva od aktivnosti u našoj kampanji je humanitarna predstava “Lude sedamdesete” koja priča o četiri “mlade” starice u staračkom domu i njihovoj njegovateljici. Što se događa s te četiri žene koje su ,,osuđene“ da svoje posljednje dane provedu u staračkom domu? Što biva s pojedincima koji se nalaze na marginama društva? Predstava je svojevrsno slavlje života svih nas, a posebno života četiri „mlade starice“. To što su ostarile ne mora značiti da svaki dan ne trebaju pokušavati napraviti novi korak u život, a da se pritom ne koriste štapom.

Starost nije etiketa, starost je vrlina!

U predstavi igraju         Berna Mišković, Ivona Matošević, Antonela Lukić, Marija Gudelj, Elena Stojak.

Autorica teksta             Ana Dragozet

Režija                           Bruno Grebenar

Izvršni producent          Ivan Sajević

Ulaz na predstavu je besplatan uz mogućnost dobrovoljnog priloga.

Pored promotivnog dijela i informiranja bh društva o potrebama i potencijalima osoba treće životne dobi, kampanja “65+ razloga za život” želi pomoći onima koji su u potrebi, bolesnim i marginaliziranim starim osobama. Više o načinima na koje možete podržati kampanju, kao i pogledati video klipove i priče naših najstarijih možete na web stranici 65plus.ba kao i na našoj Facebook stranici.

Glavni pokretački motiv za kampanju „65+ razloga za život“ jeste naš ljudski zadatak i želja da se brinemo o onima u potrebi, o bolesnim i marginaliziranim ljudima. Želimo razviti empatiju kod mladih osoba za druženje s onima koji nemaju nikoga, a to su upravo osobe starosne dobi preko 65 godina. HKO „Kruh svetog Ante“, pred sobom najprije ima potrebe svojih korisnika bez obzira na vjeru, naciju, političko i društveno opredjeljenje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno