Info

Humanitarna akcija “Za Tarika” petak 29. novembar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Humanitarna akcija “Za Tarika” petak 29. novembar – Vijeće učenika Richmond Park International School Zenica(Međunarodna osnovna i srednja škola) organizator je humanitarne akcije pod nazivom “Za Tarika” ,s ciljem prikupljanja novčanih sredstava potrebnih za liječenje sedmogodišnjeg dječaka Tarika Rovčanina.

Naime, Tarik se od sedmog mjeseca svog života bori sa 20 do 30 epileptičnih napada dnevno uzrokovanih teškim oblikom fokalne epilepsije, te mu je dijagnostikovan Dravet sindrom. Iako je organizacija “Pomozi.ba” preuzela plaćanje inicijalnih troškova liječenja dječaka u Istanbulu, sam oporavak je izrazito zahtjevan i dugotrajan, tako da je Tariku je još uvijek potrebna naša pomoć.

U svrhu prikupljanja potrebnih novčanih sredstava, Vijeće učenika RPS Zenica organizira donatorsku prodaju slatkiša, domaćih peciva i sokova u petak 29.11.2019.

Prodajni štandovi će će biti postavljeni u holu škole(adresa: Bilimišće bb) od 9:15 sati, te u glavnom holu TC Đananović od 12 do 15 sati.

Inače, Vijeće učenika Richmond Park School Zenica višegodišnji je organizator različitih humanitarnih akcija, čime se škola redovno potvrđuje kao društveno odgovorna ustanova koja se uvijek sa zadovoljstvom i spremno uključuje u ovakve i slične humanitarne projekte.

Pozivamo vas da svojim dolaskom podržite ovu humanitarnu akciju.

Kontakt osobe: Aldin Sinanović,pedagog škole(mob: 061 610 672)

Učenici: Ferid Omić i Nudžejma Sarajlić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno