Zenica

Humanitarna akcija za Amru Čivić

Utjecaj uspješnih i talentiranih osoba na razvoj mladih
Utjecaj uspješnih i talentiranih osoba na razvoj mladih
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Utjecaj uspješnih i talentiranih osoba na razvoj mladih- Inspirisani već davno dokazanom humanošću građana Zenice I vjerom da, ukoliko nešto jako želimo, da će to zaista I ostvariti odlučili smo organizovati društveno koristan projekat sa ciljem pomoći porodici Čivić.

Inače, Amra Čivić korisnica je stalne novčane pomoću u iznosu od svega 146,90 KM. Činjenica da porodica nema drugih izvora primanja niti imovine dovela nas je do zaključka da je egzistencijalna situacija Amre I njene porodice zaista ugrožena.

Troje Amrine djece se školuje, a novčana pomoć koju primaju nije dovoljna ni za hranu I režije, kao ni za potrebe školovanja djece I ostalih stvari koje su im potrebne.

Osnovna ideja projekta jeste da mladi svojim talentima naslikaju, odsviraju ili otplešu bolju budućnost jedne porodice. Sa druge strane, samim događajem širimo svijest o višestrukoj važnosti kulture, muzike, plesa I sporta.

Pored dnevnih aktivnosti koje uključuju okupljanje mladih slikara I fotografa, plesača, momaka iz poznate navijačke grupe “Robijaši”, te bh. Sportske zvijezde Amela Tuke, planiran je I after party koji će ponovo sve mlade ljude okupiti na jednom mjestu.

Aktivnosti I njihov vremenski raspored

Prvi dio dešavanja planiran je u periodu od 12:00 do 14:00 na platou ispred caffe slastičarne Korzo i uključuje nastupe svirača, slikara, te plesnih grupa. Momaka poznate navijačke grupe “Robijaši”, te bh. Sportska zvijezda Amel Tuka na svojevrstan način dati će doprinos cjelokupnom dešavanju.

Poenta je da mladi svojim talentima privuku građane I potaknu ih na razmišljanje, te više od svega drugog upoznavanje I zbližavanje mladih u zajedničkoj borbi za bolje sutra.

Aktivnosti prikupljanja humanitarne pomoći će se nastaviti u večernjim satima planirana svirka uživo. Pored mladih slikara, fotografa, plesača I izviđača, svoj doprinos događaju dati će i omladinki bend.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno