Zenica

Humanitarna akcija “Darujmo cvijet za starački svijet”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Humanitarna akcija “Darujmo cvijet za starački svijet” – JU „Penzionerski dom sa stacionarom“ Zeničko-dobojskog kantona je osnovan 2013. godine Odlukom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, kao javna ustanova u državnoj svojini.

Naša ustanova obavlja djelatnost socijalne zaštite u ustanovi sa smještajem, što uključuje određeni stupanj zdravstvene njege za stare i iznemogle osobe koje su zbrinute i smještene u našoj ustanovi, kao i osobe kod kojih je završeno liječenje u zdravstvenim ustanovama.

Prema posljednjem službenom izvještaju za ožujak/mart 2019. godine Ustanova broji 134 korisnika koji su smješteni i za koje se skrbimo, od kojih je 62 korisnika u stanju socijalne potrebe. Financiranje Ustanove je isključivo samostalno, izuzev socijalnih slučajeva, koje subvencionira Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona.

Naša misija je osigurati osobama treće životne dobi dostojanstvenu i sigurnu, sadržajima bogatu, starost, u ugodnom ambijentu Doma.

Ovog proljeća pravimo humanitarnu akciju pod nazivom „Darujmo cvijet za starački svijet“ kako bi našim korisnicima stvorili što bolji ambijent i ugodnu atmosferu. Akcija se ogleda u prikupljanju živog cvijeća i ukrasnih grmova sa sadnju na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Planirano je da naše socijalne radnice organiziraju aktivnosti pripreme zemljišta i sadnje cvijeća zajedno sa korisnicima koji to žele kako bi se i oni osjećali što korisniji i aktivniji.

Pozivamo sve građane i ljude dobre volje, kako firme tako i pojedince da sudjeluju u humanitarnoj akciji doniranja sadnica cvijeća i ukrasnog grmlja i time učine dobro djelo prema našim starim i iznemoglim korisnicima.

Za pomoć se možete obratiti na sljedeće kontakte:

032/425 505 ; 425 515 ili na email: [email protected]



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno