Info

Hrvatska objavila preporuke za boravak na plaži i kupanje u moru ove godine

Hrvatska objavila preporuke za boravak na plaži i kupanje u moru ove godine – Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za kupanje u moru tokom epidemije koronavirusa, a radi zaštite osoblja i posjetitelja.

“Na vidljivom mjestu na ulazu, kao i u samom prostoru gdje borave posjetitelji, nužno je postaviti informacije o higijenskim postupcima i sa smjernicama o pravilnom ponašanju i mjerama zaštite kojih se treba pridržavati ili koje vrijede u tom prostoru. Ako je dostupna odgovarajuća infrastruktura, moguće je razglasom povremeno oglašavati glasovne poruke kako bi se posjetitelje podsjetilo na nužno održavanje fizičkog razmaka i drugih općih mjera”, stoji u preporukama HZZO-a.

Maksimalan broj osoba kojima je dopušten istovremeni boravak na kupalištima određuje se prema načelu 15 osoba na 100 metara kvadratnih.

Na plaži, kao i u vodi, potrebno je držati razmak od 1,5 metra.

Također, nužno je postavljanje dozatora s dezinfekcijskim sredstvom na vidljivim mjestima i u razumnim razmacima. Ležaljke na plaži trebaju biti postavljene na dovoljnoj fizičkoj distanci i nužno ih je dezinficirati nekoliko puta dnevno. Također, potrebno je osigurati osobu koja će nadzirati propisane mjere. Preporučeno je i postavljanje kanti za smeće s poklopcem.

klix.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: