Nogomet

Hrnjić okupio kandidate za U-15 selekciju ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Hrnjić okupio kandidate za U-15 selekciju ZDK- Ovog vikenda na Kamberovića polju u Zenici održano je treće okupljanje U-15 nogometne selekcije Zeničko-dobojskog kantona u sklopu priprema za učešće na tradicionalnom turniru pionirskih reprezentacija kantonalnih/županjskih saveza NSFBiH, koje se održava od 24 do 26 augusta na Kupresu.

U prvom i drugom okupljanju koja su održana selektor Asim Hrnjić zajedno sa svojim pomoćnicima Damirom Mujkićem, Amelom Kozlom i Adisom Nurkovićem izvršio je selekciju od 40 igrača, nakon čega je ista skraćena na 20 imena.

Selektor Hrnjić je kazao nešto više o samim pripremama i očekivanjima za turnir pionirskih reprezentacija kantona.

“Dobro se radilo, a do početka samog turnira na Kupresu odigrat ćemo i jednu prijateljsku utakmicu 18. augusta protiv Nemile. Odabrali smo 20 igrača koji će putovati na Kupres, gdje očekujemo da ostvarimo što bolji rezultat. Nezahvalno je prognozirati, ali uvjeren sam da će ovi momci koji su odabrani dati sve od sebe”, ističe Hrnjić.

Igrače su inače predlagali treneri iz klubova, a među njima ima nekolicina veoma interesantnih.

“Mislim da je ovo najbolje što trenutno imamo kada je ovaj uzrast u pitanju. Ima nekoliko interesantnih igrača koji odskaču, ali vidjet ćemo na turniru kako će oni reagovati, ali i ostali. Mislim da mogu napraviti određeni iskorak u svojoj karijeri, ali vrijeme i utakmice će pokazati da li su oni pravi”, kazao je Asim Hrnjić.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno