Info

HO “Merhamet” Zenica – Projekat “Kućna njega” na području Zenice, Kaknja, Vareša i Žepča

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

HO “Merhamet” MDD Regionalni Odbor Zenica u okviru svojih aktivnosti provodi i projekat “Kućna njega”. Projekat se provodi na području Grada Zenice, te Općina Kakanj, Vareš i Žepče. Do sada je projektom obuhvaćeno oko 50 starih, iznemoglih osoba, slabijeg zdravstvenog stanja, koje žive same ili nemaju nikoga da se brine o njima. Naši volonteri redovno obilaze ove osobe, razgovaraju sa njima, pružaju im pomoć u kući i uručuju im prehrambeno-higijenske pakete.

Ovim putem želimo da se zahvalimo Apotekama „PHARMACIA“ Zenica na ukazanom povjerenju i podršci u realizaciji ovog projekta. Riječ je o vrijednoj donaciji lijekova, vitamina i krema koje smo uručili našim korisnicima, te im na taj način, smanjili mjesečne izdatke za lijekove.

Obzirom da se Merhamet finanasira najvećim dijelom iz donacija, a u cilju daljnje realizacije započetog projekta, ovim putem molimo sve one koji nam mogu pomoći u nabavci osnovnih prehrambeno-higijenskih potrepština, pelena, lijekova, da nam pomognu kako bismo mogli povećati broj korisnika i proširiti realizaciju projekta i na druge općine, obzirom da imamo još dosta potencijalnih korisnika.

Ovim projektom želimo da poboljšamo socijalno stanje ove kategorije stanovništva, i poručiti im da nisu sami i da nisu zaboravljeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno