Rukomet

HMRK Zrinjski – RK Čelik 30:21 (15:8)

HMRK Zrinjski – RK Čelik 30:21 (foto hercegovina.info)
HMRK Zrinjski – RK Čelik 30:21 (foto hercegovina.info)
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

HMRK Zrinjski – RK Čelik 30:21 (15:8)- Rukometaši Čelika, koji su u ovom prvenstvu u Premijer ligi BiH izuzetno podmladili ekipu, koja borbom i požrtvovanosti na terenu nadoknađuje iskustvo kojeg su imali sada već bivši igrači u prethodnom prvenstvu – Davor Kadić, Eduard Martić, Bakir Buljugija, Nermin Mujanović i drugi, sinoć su u Mostaru naišli na izuzetno raspoloženu i odličnu mladu ekipu Zrinjskog i izgubili rezulatom 30:21 (15:8).

Od samog početka su Mostarci za nametnuli žestok tempo i uspostavili svoju brzu igru te došli do velike prednosti koju su znalački održali do kraja poluvremena, te na odmor odlaze s rezultatom 15:8, a sličnom igrom su nastavili i u drugom poluvremenu, tako da je krajnji rezultat bio 30:21 za Zrinjski. Sve što je Čelik mogao u ovom meču je da se tokom utakmice primakne na dva gola razlike u korist domaćina.

– Ne može se reći da je igračima Čelika nedostajalo borbenosti ni želje za pobjedom, ali jednostavno protiv večeras izuzetno raspoložene i dobre ekipe Zrinjskog uz greške mojih igrača u odbrani i napadu nije se moglo više! Sumnjam da će iko sa ovog vrućeg terena u Mostaru odnijeti bodove. Nama ne preostaje ništa drugo, nego da se okrenemo narednom meču protiv RK Dervente u Derventi, koja također ima odličan tim. Treba dodati da nam ni raspored utakmica na početku prvenstva nije išao na ruku tako da su se na startu prvenstva izredali sve jači i jači protivnici, a i sada imamo dva teška gostovanja u 5. i 6. kolu – protiv HRK Zrnjskog u Mostaru i RK Dervente u Derventi – rekao je trener Zeničana Bojan Crnomarković.

U ekipi Zrinjskog cijela ekipa je odlično igrala, a najbolji među njima su bili Vistorp i Delić, te oba golmana domaćina Paradžik (12 odbrana) i Šarca (7 odbrana), dok su se kod RK Čelika u ovoj utakmici istakli jedino golman Enes Sirčo (ukupno 17 odbrana), te pivot Amir Balaš.

• Još jednom se pokazalo da se ne može dobro igrati, a ne trenirati! -kažu u Čeliku. Iskusno desno krilo Čelika Edvin Begović je u utakmici protiv RK Maglaja briljirao i dao 9 golova. Nakon toga, u protekloj sedmici je (zbog obaveza na radnom mjestu u Cimosu) imao samo jedan trening i protiv Zrinjskog je imao učinak od 6:0 (šest udaraca na gol – nula golova!).

– Nažalost Begović je jedini ljevak u ekipi i za njega za sada nemam alternativu– konstatuje trener Crnomarković.

DRAGAN ČOVIĆ NA UTAKMICI

– Svaka čast Mostarcima na organizaciji utakmice, na atmosferi, na podršci koju imaju u Mostaru i u Hercegovini! Imali smo doček i tretman u Mostaru kao da smo Barcelona. Zahvaljujem se domaćinima na ljubaznom prijemu i dočeku, posebno mom prijatelju Filipu Garmazu, legendi i generalnom tajniku kluba!

Na utakmici je bila puna Dvorana posjetilaca, sa oko 1.000 ljubitelja rukometa. Utakmici je, u znak podrške, prisustvovao i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, te niz drugih visokih dužnosnika (od gradonačelnika Ljube Bešlića, do mnogih ministra), a u društvu Čovića na utakmicu je došao i Zoran Gobac, legenda Hrvatskog i rukometa ovih prostora.

Tu su bili i plesačice i Mostarske mažoretkinje. Zrinjski ove godine nema problema ni sa budžetom kluba, koji se mjeri sa više stotina hiljada KM. Dakle, Zrinjski i Mostar imaju sve ono što mi nemamo: ambijent, podršku, novac! –ističe Pane Škrbić, predsjednik rukometnog kluba Čelik.

Press RK Čelik Zenica, Pane Škrbić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno