Zenica

HKD Napredak: Projekcija filma “Bijeli put” u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

HKD Napredak: Projekcija filma “Bijeli put” u Zenici – „Bijeli put“ dokumentarni je film reditelja Željka Jurilja i produkcijske kuće iz Širokog brijega promovisan početkom aprila ove godine, koji je potom krenuo na turneju po Hrvatskoj i BiH, a u organizaciji zeničkog Hrvatskog kulturnog društva Napredak došao je i u Zenicu, gdje je prikazan u Domu Kralj Tomislav.

Dokumentarni film „ Bijeli put“ priča je o humanitarnom konvoju, velikoj humanitarnoj akciji, koja je 1993. godine donijela spas u hrani i lijekovima za oko 80.000 Hrvata u Lašvanskoj dolini.

– Film je fokusiran isključivo na humanost u ratnim uslovima, a prikazujemo ga, između ostalog i u Zenici, jer je dio te pomoći stigao tada i ovom gradu, – navodi Glorija Lujanović, članica tima koji organizuje turneju ovog dokumentarnog filma. (V.J. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno