Naše

Hitno potrebna krv za liječenje Mehmeda Halilovića iz Šerića, oca šehida Armije RBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prijatelji i komšije pokrenuli su u četvrtak uvečer hitnu akciju pozivanja svih onih koji mogu darovati krv za stanovnika Šerića Mehmeda Hemću Halilovića.

Za nastavak njegovog liječenja neophodno je prikupiti pet doza krvi krvna grupa 0 negativna (0-), ali kako nam je rečeno, mogu i druge krvne grupe u “zamjenu”.

Mehmed je otac šehida borca Armije Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Mahmuta Mahe Halilovića. On je svoju krv i život dao za svoju Bosnu i Hercegovinu, a na Ahiret je preselio na najtežem ratištu srednje Bosne, na vozućkom ratištu, na Podsijelovu kod Zavidovića 27. juna 1994. godine. U trenutku pogibje mladić rođen 9. oktobra 1972. u Zenici nije imao ni 22 godine.

U ime redakcije Zenicabloga, u ime svih dobronamjernih Zeničana, pozivamo sve one koji mogu da pomognu sugrađaninu čiji sin je poginuo za slobodnu naše Domovine, a mi danas makar širenjem ove informacije do onih koji mogu darovati krv, vraćamo mikroskopski sitni djelić duga prema ocu koji je dao sina šehida naše Armije za našu BiH.

Svi koji mogu da se u prijepodnevnim satima jave na trnasufziologiju Kantonalne bolnice Zenica trebaju naznačiti da daju krv za Mehmeda Halilovića.

I još jednom vas molimo da, ako niste u prilici da lično učestvujete u akciji, da ovu informaciju proslijedite do onih koji mogu biti darivaoci.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno