Nogomet

Historijski uspjeh ženske fudbalske reprezentacije: U baražu smo za Svjetsko prvenstvo!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Veliki uspjeh ostvarila je ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine. Izabranice Samire Hurem osigurale su plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo.

Naime, u posljednjoj utakmici kvalifikacija naše su Zmajice odigrale 1:1 na gostovanju u Azerbejdžanu, a na ruku nam je išla i pobjeda Malte protiv Crne Gore od 0:2 te smo se s 11 bodova plasirali u baraž.

Današnje utakmice što se tiče, našu selekciju u vodstvo je u 64. minuti dovela rezervna igračica Gačanica koja je u igru ušla u 46. minuti.

Ipak, nismo dugo vodili pa su domaće igračice preko Nazlican Parlak samo tri minute do kraja stigle do izjednačenja. Promjene rezultata do kraja nije bilo.

Iz naše grupe direktno na Svjetsko prvenstvo se plasirala Danska koja je protutnjala kroz ovu grupu i u devet utakmica osvojila maksimalnih 27 bodova uz gol razliku 43:3.

Našoj selekciji itekako je išla na ruke suspenzija Rusije koja je u šest kola osvojila 15 bodova i sigurno bi bila druga na tabeli.

 

Tako je naša selekcija završila na drugom mjestu s 11 bodova i gol razlikom 9:21, a iza nas su ostali Crna Gora s devet, te Azerbejdžan i Malta sa po sedam poena.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, žene:

Azerbejdžan – Bosna i Hercegovina 1:1 (Parlak 67′; Gačanica 64′)

Azerbejdžan: Sharitova, Mirzaliyeva, Ahmadova, Hajiyeva, Dorofeeva, Mollayeva, Mammadova, Manya, Jafarzade, Parlak, Bakarandze.

Bosna i Hercegovina: Hasanbegović Envera, Hasanbegović Melisa, Slišković, Šabanagić, Kršo, Piškić, Milinković, Spasojević, Aleksić, Kapetanović, Jelčić.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno