Info

Historijski uspjeh studenata Pravnog fakulteta u Zenici na međunarodnom takmičenju u Beogradu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na međunarodnom VIS pre-moot takmičenju u Beogradu na kojem je učestvovalo 80 timova iz cijelog svijeta, uključujući timove iz Brazila, SAD-a, Kine, Rusije, Njemačke itd, studenti Pravnog fakulteta u Zenici osvojili su historijsko peto mjesto.

Studenti Arnela Maglić, Igor RImac, Anela Šaran i Zerina Spahić sa prof. Zlatanom Meškićem kao trenerom, ostvarili su ubjedljive pobjede protiv timova iz Moskve (Rusija), Sao Paula (Brazil), Graz-a (Austrija) i Pensilvanije (SAD). Radi se o daleko najboljem rezultatu koji je ikada postignut od strane timova iz Bosne i Hercegovine. Međunarodno takmičenje u Beogradu najveće je pripremno takmičenje za svjetsko prvenstvo iz arbitražnog prava koje za tri dana počinje u Beču, a na kojem po treći put učestvuju i studenti Pravnog fakulteta u Zenici. Radi se o prvenstvu u kojem ove godine učestvuje preko 350 timova iz cijelog svijeta. Najzapaženija je pobjeda Pravnog fakulteta u Zenici protiv tima iz Sao Paula, koji je prošle godine bio polufinalista na Vis moot takmičenju u Beču.

Ukupan rezultat na takmičenju u Beogradu nastaje zbirom pojedinačnih bodova koji arbitri daju članovima tima koji su se takmičili u ulozi tužioca i tuženog u simulaciji spora pred arbitražnim sudom, tako da su studenti Pravnog fakulteta u Zenici sa četiri pobjede i bez poraza ostvarili peto mjesto. Studenti Pravnog fakulteta u Zenici sutra polaze za Beč, a na krilima velikog uspjeha iz Beograda nadaju se dobrom razultatu na najvećem takmičenju studenata prava na svijetu, VIS moot takmičenju u Beču.

Učešće studenata Pravnog fakulteta u Zenici na Vis moot takmičenjima i predtakmičenjima u Mostaru, Sofiji, Beogradu i Beču podržao je američki CLDP (Commercial Law Development Program), njemački GIZ (Gesellschaft für internationale rechtliche Zusammenarbeit), Ze-Do Kanton i Univerzitet u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno